Pasta salata sa graškom šećercem i buratom

Pasta salata sa graškom šećercem i buratom

Lako
20 minutes

Sastojci

Osnova:

  • 250 g kratke paste po izboru
  • 200 g graška šećerca ili špargli
  • Šaka pinjola
  • Malo ulja
  • So
  • Biber To!

Dodaci:

  • 50 g parmezana
  • 100 g burrata sira
  • 1/2 crvenog luka, naseckanog na rebra
  • Malo svežeg bosiljka

Dresing:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika grčkog jogurta
  • Rendana kora ½ limuna
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica dižon senfa
  • 1 izgnječen čen belog luka
  • 1 kašičica javorovog ili agavinog sirupa
  • So i biber po ukusu

  • Stavite vodu sa malo soli da proključa, pa obarite pastu prema uputstvu sa pakovanja do al dente faze. U međuvremenu, pripremite povrće.
  • Grašak šećerac očistite tako što ćete mu odseći vrhove i ukloniti bočne niti. Ukoliko koristite špargle, odstranite deblji deo drške i isecite ih na komade dužine oko 6 cm.
  • Zagrejte malo ulja u tiganju i kratko propržite grašak dok ne počne da dobija blago braonkaste pege. Sklonite sa vatre, posolite i pobiberite po ukusu. U isti tiganj dodajte pinjole i lagano ih tostirajte dok ne porumene, zatim ih ostavite po strani.
  • Skuvanu pastu procedite, dodajte malo maslinovog ulja i pomešajte sa graškom i pinjolima. Dodajte narendani parmezan, iscepkanu buratu, crveni luk i iskidani bosiljak, pa sve lagano sjedinite.
  • Za dresing, u manjoj tegli pomešajte maslinovo ulje, grčki jogurt, limunovu koru i sok, senf, beli luk, sirup, so i biber. Dobro zatvorite i promućkajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  • Prelijte pripremljenu salatu dresingom, lagano promešajte i servirajte.
Tagovi bosiljak, burata, grašak šećerac, letnji obrok, parmezan, pasta, pinjoli, salata, špargla

Sastojci

Osnova:

  • 250 g kratke paste po izboru
  • 200 g graška šećerca ili špargli
  • Šaka pinjola
  • Malo ulja
  • So
  • Biber To!

Dodaci:

  • 50 g parmezana
  • 100 g burrata sira
  • 1/2 crvenog luka, naseckanog na rebra
  • Malo svežeg bosiljka

Dresing:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika grčkog jogurta
  • Rendana kora ½ limuna
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica dižon senfa
  • 1 izgnječen čen belog luka
  • 1 kašičica javorovog ili agavinog sirupa
  • So i biber po ukusu

Pogledajte i…