
Pasta salata sa graškom šećercem i buratom

Lako

20 minutes minutes

Sastojci
Osnova:
- 250 g kratke paste po izboru
- 200 g graška šećerca ili špargli
- Šaka pinjola
- Malo ulja
- So
- Biber To!
Dodaci:
- 50 g parmezana
- 100 g burrata sira
- 1/2 crvenog luka, naseckanog na rebra
- Malo svežeg bosiljka
Dresing:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika grčkog jogurta
- Rendana kora ½ limuna
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica dižon senfa
- 1 izgnječen čen belog luka
- 1 kašičica javorovog ili agavinog sirupa
- So i biber po ukusu
- Stavite vodu sa malo soli da proključa, pa obarite pastu prema uputstvu sa pakovanja do al dente faze. U međuvremenu, pripremite povrće.
- Grašak šećerac očistite tako što ćete mu odseći vrhove i ukloniti bočne niti. Ukoliko koristite špargle, odstranite deblji deo drške i isecite ih na komade dužine oko 6 cm.
- Zagrejte malo ulja u tiganju i kratko propržite grašak dok ne počne da dobija blago braonkaste pege. Sklonite sa vatre, posolite i pobiberite po ukusu. U isti tiganj dodajte pinjole i lagano ih tostirajte dok ne porumene, zatim ih ostavite po strani.
- Skuvanu pastu procedite, dodajte malo maslinovog ulja i pomešajte sa graškom i pinjolima. Dodajte narendani parmezan, iscepkanu buratu, crveni luk i iskidani bosiljak, pa sve lagano sjedinite.
- Za dresing, u manjoj tegli pomešajte maslinovo ulje, grčki jogurt, limunovu koru i sok, senf, beli luk, sirup, so i biber. Dobro zatvorite i promućkajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Prelijte pripremljenu salatu dresingom, lagano promešajte i servirajte.

Tagovi bosiljak, burata, grašak šećerac, letnji obrok, parmezan, pasta, pinjoli, salata, špargla
Sastojci
Osnova:
- 250 g kratke paste po izboru
- 200 g graška šećerca ili špargli
- Šaka pinjola
- Malo ulja
- So
- Biber To!
Dodaci:
- 50 g parmezana
- 100 g burrata sira
- 1/2 crvenog luka, naseckanog na rebra
- Malo svežeg bosiljka
Dresing:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika grčkog jogurta
- Rendana kora ½ limuna
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica dižon senfa
- 1 izgnječen čen belog luka
- 1 kašičica javorovog ili agavinog sirupa
- So i biber po ukusu
Pogledajte i…