Pilav sa piletinom
Lako
2 hours hours 30 minutes minutes
4.25
Sastojci
- 600 g pilećih bataka sa karabatakom
- 2 crna luka
- 2 manja praziluka
- 1 veći peršun
- 2 srednje šargarepe
- par kašika ulja
- šaka listova svežeg peršuna
- 200-250g pirinča
- so i biber po ukusu
- Očistiti peršun, dve šargarepe, crni luk i jedan praziluk i skuvati supu sa pilećim mesom. Kuvati do sat vremena na srednjoj temperaturi, pa ostaviti po strani.
- Na malo ulja, u tiganju, izdinstati sitno naseckan luk i praziluk. Dodati sitno naseckan list peršuna, pa dinstati, dok luk ne postane staklast. Po potrebi dodati još ulja, ubaciti pirinač pa prodinstati još par minuta i skloniti sa strane.
- U veći pekač izliti 1 litar supe, ubaciti izdinstanu smesu, sitno naseckanu obarenu šargarepu i peršun, pa preko nje položiti meso. Peći 40-50 minuta na 180C.
Tagovi hrskava piletina, pilav, pirinač, povrće, ručak
Pogledajte i…