Piletina sa kikirikijem i paprikom
Lako
25 minutes minutes
5
Sastojci
Marinada
- 20 ml soja sosa
- 10 ml Shaoxing vina za kuvanje (opciono)
- 8 g gustina
- 500 g belog mesa, iseckanog na zalogaje
Sos
- 125 ml kokošije supe
- 70 ml soja sosa (opciono dodati i par kašika hoisin sosa)
- 15 ml balzamiko sirćeta
- 20 g smeđeg šećera
- 10 g susama
- 8 g gustina
- 2 g ljute gruvane paprike
- 1 g mlevenog đumbira
- 0.5 g muskatnog oraščića
Stir fry
- 30 ml ulja (opciono susamovo)
- 1 crvena paprika, naseckana na kockice
- 1 zelena paprika, naseckana na kockice
- 4 čena belog luka,sitno naseckana
- 3 mlada luka, usitnjena
- 75 g pečenog kikirikija
- 200 g pirinča (za tri porcije)
- Sve sastojke za marinadu pomešajte sa piletinom i dobro izmešajte.
- Sjedinite sastojke za sos pa ostavite sa strane.
- Piletinu izdinstajte u tiganju (sa polovinom ulja), dok se ne ispeče, pa je izvadite i ostavite sa strane.
- U isti tiganj dodajte ostatak ulja, izdinstajte papriku dok ne omekša (okvirno 5 minuta), dodajte beli i mladi luk, pa dinstajte par minuta. Dodajte piletinu i sos. Nastavite dinstanjem, dok se sos ne zgusne, pa dodajte kikiriki. Kratko sve sjediniti i poslužite uz pirinač ili nudle.
Tagovi balzamiko sirće, kikiriki, luk, nudle, paprika, piletina, pirinač, soja sos, susam
Sastojci
Marinada
- 20 ml soja sosa
- 10 ml Shaoxing vina za kuvanje (opciono)
- 8 g gustina
- 500 g belog mesa, iseckanog na zalogaje
Sos
- 125 ml kokošije supe
- 70 ml soja sosa (opciono dodati i par kašika hoisin sosa)
- 15 ml balzamiko sirćeta
- 20 g smeđeg šećera
- 10 g susama
- 8 g gustina
- 2 g ljute gruvane paprike
- 1 g mlevenog đumbira
- 0.5 g muskatnog oraščića
Stir fry
- 30 ml ulja (opciono susamovo)
- 1 crvena paprika, naseckana na kockice
- 1 zelena paprika, naseckana na kockice
- 4 čena belog luka,sitno naseckana
- 3 mlada luka, usitnjena
- 75 g pečenog kikirikija
- 200 g pirinča (za tri porcije)
Pogledajte i…