Pita sa bundevom
Lako
45 minutes minutes
Sastojci
- 500 g tankih kora
- 500 g rendane bundeve
- 5 izrendanih jabuka
- 1 kašika cimeta
- 120 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- Pomešati rendanu bundevu i jabuke sa cimetom i šećerom. U šoljici pomešati ulje i vodu. Uzeti koru, premazati sa malo mešavine ulja i vode, staviti drugu koru, uraditi isto, pa na treću staviti na dno petinu fila, rasporediti ravnomerno, poprskati sa malo ulja i vode pa zarolati. Ponoviti isto još četiri puta.
- Ređati rolnice u pleh preko papira za pečenje, premazati sa malo ulja pa peći pola sata na 200°C, dok ne dobije finu zlatnu boju. Sačekati da se malo prohladi pa je iseći.
- Ukoliko želite hrskave kore, ostavite da se hladi otkriveno, ukoliko želite mekane kore, prekrijte krpom.
Tagovi bundeva, dezert, pita, pita sa bundevom
Pogledajte i…