
Pita sa bundevom
                Lako
45 minutes minutes
                Sastojci
- 500 g tankih kora
 - 500 g rendane bundeve
 - 5 izrendanih jabuka
 - 1 kašika cimeta
 - 120 g šećera
 - 1 kesica vanilin šećera
 - 100 ml vode
 - 100 ml ulja
 
- Pomešati rendanu bundevu i jabuke sa cimetom i šećerom. U šoljici pomešati ulje i vodu. Uzeti koru, premazati sa malo mešavine ulja i vode, staviti drugu koru, uraditi isto, pa na treću staviti na dno petinu fila, rasporediti ravnomerno, poprskati sa malo ulja i vode pa zarolati. Ponoviti isto još četiri puta.
 - Ređati rolnice u pleh preko papira za pečenje, premazati sa malo ulja pa peći pola sata na 200°C, dok ne dobije finu zlatnu boju. Sačekati da se malo prohladi pa je iseći.
 - Ukoliko želite hrskave kore, ostavite da se hladi otkriveno, ukoliko želite mekane kore, prekrijte krpom.
 
        Tagovi bundeva, dezert, pita, pita sa bundevom
															Pogledajte i…
								
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	



