Pita sa jabukama

Pita sa jabukama

Lako
3 hours

Sastojci

  • 320 g brašna
  • 180 g maslaca seckanog na kockice
  • prstohvat soli
  • 3-4 jabuke iseckane na kockice
  • 100 g smeđeg šećera
  • 75 g seckanog lešnika
  • 1 kašika cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenog muskantno oraščića
  • 1/4 kašičice mlevenog đumbira

  • Umesite prhko testo od brašna, maslaca i soli, uz postepeno dodavanje vode. Testo podelite na dva jednaka dela, umotajte u foliju, pa ostavite u frižider na par sati. Jednu polovinu testa istanjite oklagijom i ubacite u kalup prečnika 25 cm. Jabuke oljuštite, isecite na kockice, pa ih pomešajte sa šećerom, lešnikom i začinom. Drugu polovinu testa istanjite oklagijom i isecite na trakice.
  • Jabuke prebacite u kalup sa testom pa preko poređajte trakice, naizmenično ih preplićući. Višak testa odsecite, prstima utisnite rubove i prebrišite ih vodom. Pitu pecite 50 minuta na 190°C, uz neprestano nadgledanje. Po želji možete posuti malo smeđeg šećera preko pite kako bi dobila lepšu boju tokom pečenja.
Tagovi cimet, jabuke, lešnik, muskantni oraščić, pita, đumbir

Sastojci

  • 320 g brašna
  • 180 g maslaca seckanog na kockice
  • prstohvat soli
  • 3-4 jabuke iseckane na kockice
  • 100 g smeđeg šećera
  • 75 g seckanog lešnika
  • 1 kašika cimeta
  • 1/2 kašičice mlevenog muskantno oraščića
  • 1/4 kašičice mlevenog đumbira

Pogledajte i…