Pita sa krompirom i sirom
Lako
1 hour hour
5
Sastojci
- 500 g PerSu kora
- 600 gr krompira (narendanog)
- 1 glavica crnog luka (naseckana)
- 250 g sitnog sira Belkino
- 1 jaje
- so, biber i vegeta po ukusu
- jaje i susam za premazivanje
- Izdinstajte crni luk, na malo ulja, dok ne postane staklast pa dodajte krompir. Dinstajte 10 minuta pa začinite po ukusu. Smesu pomešajte sa jajetom i sirom pa ostavite sa strane.
- Premažite jednu koru uljem, pa preklopite drugom korom na koju ćete staviti dve kašike fila. Zatvorite ivice i urolajte po dužini. Pitu pažljivo savijte u oblik puža, pa stavite u pleh za pečenje (obložen papirom za pečenje). Postupak ponovite dok ne utrošite sve sastojke. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Pite, poklopljene alu folijom, pecite 30 minuta na 190°C i još 10-15 minuta bez folije. Služite tople uz Belkino kiselo mleko.
Tagovi kore, krompir, pita, ručak, sir, večera
Sastojci
- 500 g PerSu kora
- 600 gr krompira (narendanog)
- 1 glavica crnog luka (naseckana)
- 250 g sitnog sira Belkino
- 1 jaje
- so, biber i vegeta po ukusu
- jaje i susam za premazivanje
Pogledajte i…