Poširana jaja
Lako
20 minutes minutes
5
Sastojci
- 2 jaja
- tost hleb
- 1/2 čaše kisele pavlake Belkino
- vlašac
- so
- biber
- U dublju šerpu sipati oko 1.5-2l vode i staviti je da se greje do ključanja. Kad proključa, smanjiti na skoro najnižu vatru, da ključa i dalje ali lagano. Ubaciti jednu kašiku sirćeta u vodu. So nikako ne stavljati u vodu! Jaje istresti u šolju. Zavrteti vodu u šerpi i lagano ubaciti jaje. Kuvati ga 3-4 minuta i onda ga lagano izvaditi sa rešetkastom kašikom.
- Najlepši je na tostu. Kad ga stavite na tost, posolite ga i pobiberite po želji. Trebalo bi da ovako curi kad ga presečete. Ako ne curi, sledeći put će biti bolje, ne očajavajte, onda ste dobili samo obično kuvano jaje.
Sos
- Pola čaše pavlake umešati sa seckanim vlašcem, biberom i malo soli.
- Tost zagrejati u tosteru, pa preko njega staviti sos, pa jaje. Preko so i biber i vaš super doručak je gotov! Secnuti jaje da žumance počne da curi pa uživati.
- Uz šolju jogurta to je sve što vam treba ovog jutra.
Tagovi doručak, jaja, poširana jaja
Pogledajte i…