Ravioli sa sremušem
Lako
1 hour hour
2
Sastojci
- 70 g svežeg sremuša
- 3 jaja TO!
- 300 g brašna TO!
- prstohvat soli
- 200 g sitnog sira Belkino
- so i biber po ukusu
- malo muskatnog oraščića
- 60 g maslaca
- kašičica ljute gruvane paprike
- 30 g parmezana
- malo seckanih lešnika
- U ključaloj vodi blanširajte 55 g sremuša, 1 minut, pa ga izblendirajte u pastu i ostavite sa strane. Zamesite testo od jaja, brašna i malo soli, pa u njega dodajte 15 g paste od sremuša. Dobro sjedinite testo, po potrebi dodajte još brašna, pa ga ostavite na pola sata sa strane. Testo podelite na manje delove potom ga istanjite, u mašini za testo, dok ne dobijete tanke listove. Ostatak paste od sremuša pomešajte sa sitnim sirom. Smesu začinite po ukusu, solju i biberom, pa konačno dodajte malo muskatnog oraščića.
- Fil stavljajte na trake od testa, pa preko njih preklopite sa drugom trakom testa. Testo isecite na raviole, sekačem za testo, dimenzija7x7 cm. Raviole barite u ključaloj vodi, par minuta, pa ih ocedite na ubrusu. Otopite maslac, dodajte ostatak sremuša, tanko naseckan kao i ljutu papriku. Dinstatajte minut, pa raviole ubacite u maslac, zajedno sa lešnikom i parmezanom. Kratko prodinstajte sve zajedno i služite toplo.
Tagovi lešnik, muskantni oraščić, parmezan, ravioli, ručak, sitan sir, sremuš, večera
Sastojci
- 70 g svežeg sremuša
- 3 jaja TO!
- 300 g brašna TO!
- prstohvat soli
- 200 g sitnog sira Belkino
- so i biber po ukusu
- malo muskatnog oraščića
- 60 g maslaca
- kašičica ljute gruvane paprike
- 30 g parmezana
- malo seckanih lešnika
Pogledajte i…