sendvic palacinke

Sendvič palačinke

Sendvič palačinke

Lako
35 minutes
5

Sastojci

  • 2 jaja
  • 6 kašika brašna
  • prstohvat soli
  • 2 dl mleka Belkino
  • 2 kašike maslinovog ulja

Za nadev

  • Umutiti sve sastojke za testo za palačinke i ispeći ih. Ispecite u tiganju jaja na oko, tako da budu rovita, dok im je žumanac još polu živ sklonite ih sa ringle. Na sredini palačinke narendati malo pizza sira, dodati začine pa naseckati mladi luk. Preko stavite svinjski vrat i pažljivo stavite jaje preko svega.
  • "Upakujte" palačinku oko jaja pa učvrstite čačkalicama na ivicama kako bi držale palačinku na mestu. Stavite palačinke u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C do 5 minuta, primetićete po žumancu kada su gotove. Slobodno izvadite čačkalice kada ste ih zapekli jer se palačinke neće odmotati. Poslužite sa još malo rendanog sira i rukolom.
Tagovi brusketi sa poširanim jajetom, doručak, sendvič palačinke

Sastojci

  • 2 jaja
  • 6 kašika brašna
  • prstohvat soli
  • 2 dl mleka Belkino
  • 2 kašike maslinovog ulja

Za nadev


Pogledajte i…