
Slatke buhtle sa kremom

Lako

3 hours hours

Sastojci
- 20 g kvasca
- 200 ml toplog mleka
- 60 g šećera
- 1 jaje
- 1/2 kašičice soli
- 40 g otopljenog maslaca
- 1 vanilin šećer
- 500 g brašna
- 240 g duo krema Fina
- 40 g maslaca sobne temperature
- Šećer u prahu
- Kvasac izdrobiti u mlakom mleku, dodati po jednu kašiku šećera i brašna, pa ostaviti da zapeni 5 minuta.
- Dodati preostali šećer, jaje, otopljeni maslac i vanilin šećer, pa umutiti.
- Postepeno dodavati brašno i mesiti dok se ne dobije meko, glatko testo. Testo pokriti i ostaviti na toplom mestu 30 minuta da naraste, zatim ga kratko premesiti i ostaviti još 30 minuta da odmori.
- Na pobrašnjenoj podlozi razviti testo na dimenzije 30 × 40 cm i iseći na kockice 10 × 10 cm. Na sredinu svake staviti po 20 g krema i pažljivo zatvoriti preklapanjem ivica.
- Namazati ivice pleha maslacem, postaviti papir za pečenje i ređati buhtle šavom na dole, ravnomerno raspoređene. Ostaviti da narastaju u plehu još 1 h.
- Rernu zagrejati na 175 °C. Buhtle premazati sa malo maslaca i peći 25–30 minuta, dok ne porumene.
- Još tople buhtle premazati ostatkom maslaca, kratko prohladiti i posuti šećerom u prahu.

Tagovi buhtle, dezert, domaće pecivo, krem, maslac, meko testo, miris iz detinjstva, slatki zalogaji
Sastojci
- 20 g kvasca
- 200 ml toplog mleka
- 60 g šećera
- 1 jaje
- 1/2 kašičice soli
- 40 g otopljenog maslaca
- 1 vanilin šećer
- 500 g brašna
- 240 g duo krema Fina
- 40 g maslaca sobne temperature
- Šećer u prahu
Pogledajte i…