Slatke buhtle sa kremom

Slatke buhtle sa kremom

Lako
3 hours

Sastojci

  • 20 g kvasca
  • 200 ml toplog mleka
  • 60 g šećera
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice soli
  • 40 g otopljenog maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • 500 g brašna
  • 240 g duo krema Fina
  • 40 g maslaca sobne temperature
  • Šećer u prahu

  • Kvasac izdrobiti u mlakom mleku, dodati po jednu kašiku šećera i brašna, pa ostaviti da zapeni 5 minuta.
  • Dodati preostali šećer, jaje, otopljeni maslac i vanilin šećer, pa umutiti.
  • Postepeno dodavati brašno i mesiti dok se ne dobije meko, glatko testo. Testo pokriti i ostaviti na toplom mestu 30 minuta da naraste, zatim ga kratko premesiti i ostaviti još 30 minuta da odmori.
  • Na pobrašnjenoj podlozi razviti testo na dimenzije 30 × 40 cm i iseći na kockice 10 × 10 cm. Na sredinu svake staviti po 20 g krema i pažljivo zatvoriti preklapanjem ivica.
  • Namazati ivice pleha maslacem, postaviti papir za pečenje i ređati buhtle šavom na dole, ravnomerno raspoređene. Ostaviti da narastaju u plehu još 1 h.
  • Rernu zagrejati na 175 °C. Buhtle premazati sa malo maslaca i peći 25–30 minuta, dok ne porumene.
  • Još tople buhtle premazati ostatkom maslaca, kratko prohladiti i posuti šećerom u prahu.
Tagovi buhtle, dezert, domaće pecivo, krem, maslac, meko testo, miris iz detinjstva, slatki zalogaji

Sastojci

  • 20 g kvasca
  • 200 ml toplog mleka
  • 60 g šećera
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice soli
  • 40 g otopljenog maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • 500 g brašna
  • 240 g duo krema Fina
  • 40 g maslaca sobne temperature
  • Šećer u prahu

Pogledajte i…