Švarcvald torta

Švarcvald torta

Lako
2 hours

Sastojci

  • 4 velika jaja
  • 150 g šećera
  • 100 ml hladne vode
  • 150 g otopljenog maslaca
  • 200 g brašna
  • 25 g gustina
  • 50 g kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 680 g višanja u tegli
  • 3 kašike likera od višanja (opciono)
  • 300 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 150 g čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

  • Odvojiti žumanca od belanaca pa žumanca mutiti sa šećerom i vodom, 8 minuta, dok ne postanu kremasti i bele boje. Dodati otopljeni maslac i sjediniti spatulom.
  • Prosejati suve sastojke u žumanca i sjediniti spatulom.
  • U drugoj posudi, umutite belanca, dok ne dobijete čvrst šam. Belanca dodajte u žumanca i sjedinite spatulom.
  • Zagrejati rernu na 180C. Maslacem premazati 3 kalupa za pečenje (20 cm) pa ih obložiti papirom za pečenje. Smesu podeliti na tri kalupa pa peći 20 minuta.
  • Ocediti višnje, pa tečnost od višanja kuvati dok se ne redukuje (do 150 ml). Liker dodati u redukovanu tečnost pa ovom smesom premazati sve tri kore da se dobro natope.
  • Umutiti slatku pavlaku sa šećerom, dok ne bude čvrsta, pa napuniti špric sa njom.
  • Staviti prvu koru na stalak za tortu pa preko nafilovati polovinom slatke pavlake. Poređati polovinu oceđenih višanja preko pavlake, preklopiti sa drugom korom, pa ponoviti postupak i preklopiti sa trećom korom.
  • Zagrejati slatku pavlaku sa čokoladom pa sa njome preliti treću koru. Ukrasiti po želji sa džemom od višnja, višnjama iz kompota i čokoladnim dekoracijama. Iseći pa poslužiti.
Tagovi čokolada, kakao prah, liker, torta, višnje

Sastojci

  • 4 velika jaja
  • 150 g šećera
  • 100 ml hladne vode
  • 150 g otopljenog maslaca
  • 200 g brašna
  • 25 g gustina
  • 50 g kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 680 g višanja u tegli
  • 3 kašike likera od višanja (opciono)
  • 300 ml slatke pavlake
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 150 g čokolade
  • 100 ml slatke pavlake

Pogledajte i…