Venac sa belim lukom i parmezanom
Lako
2 hours hours 30 minutes minutes
5
Sastojci
- 20 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašike brašna
- 100 ml tople vode
- 100 ml jogurta Belkino
- 40 ml maslinovog ulja
- 1 jaje
- 10 g soli
- 5 g belog luka u prahu
- 380 g brašna
- 100 g pizza sira Belkino, iseckanog na kockice od po 5g
- 70 g maslaca, sobne temperature (ili otopljenog)
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 3 g sitno iseckanog svežeg peršuna
- 1/2 kašičice soli
- 30 g parmezana
- Aktivirati u toploj vodi kvasac, šećer i kašiku brašna dok smesa ne zapeni (5-10 minuta). U posudu za mešanje sipati aktivirani kvasac, jogurt, ulje, jaje, so, beli luk u prahu i brašno.Aktivirati robota za mućenje na manjoj brzini i mutiti dok se smesa ne sjedini i krene lagano da se odvaja od zidova posude.
- Testo prebaciti na pobrašnjenu površinu i kratko premesiti rukama pa oblikovati u loptu. Odložiti testo u čistu posudu i prekriti je krpom. Čekati 1-2 sata dok se testo ne duplira u veličini. Kratko premesiti testo na blago pobrašnjenoj površini pa ga razviti oklagijom.
- Iseckati testo na kockice pa na svaku kockicu staviti po kockicu sira. Zatvoriti na dlanu testo pa ga formirati u lopticu, zatvarajući sve šavove sa svih strana.
- Poređati loptice na pleh, obložen papirom za pečenje, oko okrugle vatrostalne posudice u sredini koju ste prethodno nauljili po ivicama. U posudicu sipati vodu (pomaže da testo bude mekše nakon pečenja).
- U manjoj posudici pomešati otopljeni ili omekšali maslac sa belim lukom i svežim peršunom pa posoliti. Premazati loptice ovom smesom pa posuti parmezan preko loptica i peći 30-35 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180C. Nakon pečenja izvaditi vodu iz posudice u sredini i sipati u nju paradajz sos za umakanje loptica.
Tagovi beli luk, doručak, parmezan, peršun, pizza sir, slani venac, večera
Sastojci
- 20 g kvasca
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašike brašna
- 100 ml tople vode
- 100 ml jogurta Belkino
- 40 ml maslinovog ulja
- 1 jaje
- 10 g soli
- 5 g belog luka u prahu
- 380 g brašna
- 100 g pizza sira Belkino, iseckanog na kockice od po 5g
- 70 g maslaca, sobne temperature (ili otopljenog)
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 3 g sitno iseckanog svežeg peršuna
- 1/2 kašičice soli
- 30 g parmezana
Pogledajte i…