
Burgeri bez mesa
                Srednje
2 hours hours
                4
Sastojci
Kajzerice
- 90 g vode
 - 90 g mleka Belkino
 - 1 pakovanje suvog kvasca
 - 20 g šećera
 - 40 g ulja
 - 2 jajeta
 - 430 g brašna
 - 10 g soli
 
Burgeri
- 1 šolja sočiva
 - 1 glavica crnog luka, manja
 - 1 čen belog luka
 - 2 kašike prezli
 - začini (crvena paprika, korijander, kurkuma, biber, so)
 
Premaz
- kisela pavlaka Belkino
 - majonez
 - senf
 - kečap
 
Salate
- kiseli krastavci
 - paradajz
 - zelena salata
 - matovilac
 - luk
 
Kajzerice
- Prvo počinjemo sa pripremom kajzerica za burger. U jednu posudu sipati mlaku vodu, mlako mleko, kvasac i šećer. Promešati pa ostaviti par minuta da se kvasac aktivira. Potom dodati ostale sastojke, na kraju brašno i mesiti 10 minuta. Testo će biti malo lepljivo, ali opet ne previše, može da se mesi. Ako vama bude previše lepljivo, dodajte još malo brašna.
 - Ostaviti testo u posudi da odmara sat vremena. Nakon toga ga premestiti i ostaviti da raste još nekih pola sata. Od testa napraviti 6 jednakih kajzerica, staviti ih na papir za pečenje, prekriti krpom i ostaviti da odmaraju dok se rerna greje na 220°C. Premazati žumancetom pomešanim sa malo mleka, posuti semenkama po želji pa peći dok ne porumene lepo, nekih 20 minuta. Obavezno ih prekriti krpom čim ih izvadite iz rerne.
 
Burgeri
- Šolju sočiva kuvati u slanoj vodi nekih 30 minuta, dok ne bude mekano. Iseckati crni i beli luk na sitne kockice pa pržiti na maslinovom ulju 4-5 minuta. Tako burgeri budu lepši, jer se luk ne oseća previše. Kuvano sočivo procediti, izblendirati štapnim mikserom ili u secku, dodati luk, začine i nastaviti blendiranje. Na kraju dodati prezle. Nauljenim rukama praviti burgere i peći po 3 minuta sa svake strane na zagrejanom gril tiganju. Paziti da se ne raspadnu jer su mekaniji od klasičnih burgera od mesa.
 
Sos
- Pomešati čašu pavlake sa 1 kašikom senfa i 3 kašike majoneza.
 - Preseći kajzerice, na donju polovinu staviti kašiku sosa, salatu, burger, luk, paradajz, kečap, kisele krastavčiće i zatvoriti sa gornjom polovinom koju ste takođe premazali sosom.
 
        Tagovi burger, burgeri bez mesa, večera, vegeterijanski
Sastojci
Kajzerice
- 90 g vode
 - 90 g mleka Belkino
 - 1 pakovanje suvog kvasca
 - 20 g šećera
 - 40 g ulja
 - 2 jajeta
 - 430 g brašna
 - 10 g soli
 
Burgeri
- 1 šolja sočiva
 - 1 glavica crnog luka, manja
 - 1 čen belog luka
 - 2 kašike prezli
 - začini (crvena paprika, korijander, kurkuma, biber, so)
 
Premaz
- kisela pavlaka Belkino
 - majonez
 - senf
 - kečap
 
Salate
- kiseli krastavci
 - paradajz
 - zelena salata
 - matovilac
 - luk
 
Pogledajte i…
								
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	



