Taljatele u ragu sosu
Lako
1 hour hour 30 minutes minutes
3
Sastojci
- 3 kašike maslinovog ulja
- 100 g sitno naseckanog crnog luka
- 100 g sitno naseckane šargarepe
- 100 g sitno naseckane stabljike celera
- 3 čena belog luka
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 50 ml crvenog vina
- 250 g pasiranog paradajza TO!
- 250 g paradajz pelata
- 500 ml goveđe supe
- so i biber po ukusu
- 200 g brašna TO!
- 2 jaja
- parmezan za posipanje
- U većem tiganju izdinstajte luk, šargarepu i celer (dok luk ne postane staklast).Dodajte beli luk i kratko prodinstajte. Ubacite meso i dinstajte dok ne promeni boju. Zalijte vinom i dinstajte dok alkohol ne ispari. Konačno sipajte paradajz i supu, pa ostavite da se krčka na srednje tihoj vatri uz povremeno mešanje, dok se sos ne redukuje do željene gustine.
- Dok se sos krčka, zamesite testo za taljatele od brašna i jaja. Ukoliko je potrebno, dodajte malo hladne vode, dok ne dobijete elastičnu smesu. Testo pokrijte krpom i ostavite pola sata sa strane. Dlanovima ga oblikujte u disk pa na mašini za testo istanjite na četiri trake. Stavite dodatak za seckanje na taljatele (ili ga isecite nožem). Trake prvo pospite brašnom pa ih iseckajte na taljatele.
- U veću šerpu stavite 2 litre vode i kašiku soli, pa kada provri ubacite testeninu da se kuva. Čim ispliva na površinu, spremna je (nekih 3-4 minuta).
- Sos, koji se u međuvremenu ukuvao, posolite i pobiberite po ukusu pa dodajte taljatele u tiganj i sve dobro promešajte. Servirajte uz parmezan.
Tagovi crveno vino, mleveno meso, paradajz pelat, parmezan, ragu sos, ručak, taljatele, testenina, večera
Sastojci
- 3 kašike maslinovog ulja
- 100 g sitno naseckanog crnog luka
- 100 g sitno naseckane šargarepe
- 100 g sitno naseckane stabljike celera
- 3 čena belog luka
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 50 ml crvenog vina
- 250 g pasiranog paradajza TO!
- 250 g paradajz pelata
- 500 ml goveđe supe
- so i biber po ukusu
- 200 g brašna TO!
- 2 jaja
- parmezan za posipanje
Pogledajte i…