Eton Mess - Dezert u čaši sa jagodama
Lako
1 hour hour 20 minutes minutes
5
Sastojci
- 100 g belanaca TO!
- prstohvat soli
- 100 g šećera u prahu TO!
- 250 g jagoda
- 150 ml slatke pavlake
- 100 g džema od jagode
- Belanca umutite sa malo soli, dok ne postanu penasta, pa postepeno dodavajte šećer. Mutite neprestano dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte šećer u prahu pa sjedinite spatulom. Špric napunite sa smesom pa oblikujte, na papiru za pečenje, malene puslice.
- Pecite sat vremena, u prethodno zagrejanoj rerni, na 110°C. Ostavite ih da se malo prohlade pa skinite sa papira za pečenje.
- Slatku pavlaku umute mikserom, a jagode iseckajte na četvrtine.
- U čašu sipajte punu kašiku pavlake, pospite jagodama, pa izdrobite puslicu i konačno prelijte sa kašikom džema. Postupak ponovite, dok ne napunite čašu, pa dobro ohladite pred služenje.
Tagovi dezert u čaši, džem od jagoda, jagoda, osvežavajuće, poslastica, slatka pavlaka
Sastojci
- 100 g belanaca TO!
- prstohvat soli
- 100 g šećera u prahu TO!
- 250 g jagoda
- 150 ml slatke pavlake
- 100 g džema od jagode
Pogledajte i…