Cheesecake sa zovom i limunom
Lako
2 hours hours
Sastojci
- 150 g mlevenog keksa
- 60 g otopljenog maslaca
- 20 ml mleka Belkino
- 300 g krem sira
- 300 g grčkog jogurta
- 250 ml pavlake Belkino
- 1 limun
- 10 g želatina u listićima
- 300 ml sirupa od zove*
- 6 g mlevenog želatina
- sveže jagode
- Mleveni keks pomešajte sa maslacem i mlekom, utisnute u dno kalupa, pa stavite u frižider da se hladi.
- 120 ml sirupa od zove pomešajte sa 60 ml vode i zagrevajte u šerpici sa želatinom u listićima dok se ne otopi. Krem sir pomešajte sa jogurtom i pavlakom pa dodajte rendanu koru limuna, 5 ml soka od limuna i sjedinite. Dodajte sirup od zove, dobro promešajte, izlijte u kalup, pa ostavite u frižider.
- Želatin pripremite prema uputstvu, dok ne nabubri, pa u šerpici zagrejte ostatak sirupa od zove sa 70 ml vode, dodajte želatin pa kuvajte dok se ne otopi na tihoj vatri. Prohladite ga, izlijte u kalup, pa ostavite u frižideru dok se ne stegne. Služite sa naseckanim jagodama ili drugim voćem po izboru.
- *Sirup od zove (za 5-6 l) – 3 kg šećera, 4 l vode, 1 konzervans, 6 limuntusa I 30 cvetova zove držati 24 sata pa potom procedite tečnost u flaše.
Tagovi cheesecake, dezert, jagode, limun, mleko, mleveni keks, sirup od zove
Sastojci
- 150 g mlevenog keksa
- 60 g otopljenog maslaca
- 20 ml mleka Belkino
- 300 g krem sira
- 300 g grčkog jogurta
- 250 ml pavlake Belkino
- 1 limun
- 10 g želatina u listićima
- 300 ml sirupa od zove*
- 6 g mlevenog želatina
- sveže jagode
Pogledajte i…