Posne rolnice od patlidžana sa orasima
Lako
40 minutes minutes
5
Sastojci
- 3 srednja patlidžana
- So
- Ulje
- 225 g tostiranih oraha
- 3 čena belog luka
- 2 kašike limunovog soka
- 2 kašičice gruzijske mešavine začina Khmel Suneh*
- 1 kašičica javorovog sirupa
- 100 ml vrele vode
- Svež nar za dekoraciju
- Sveže začinsko bilje za dekor
- Patlidžan iseći po dužini na tanke ploške. Od jednog patlidžana bi trebalo da dobijete oko 8 ploški. Patlidžan posoliti, ostaviti da ispušta vlagu nekih 20 minuta, pa prebrisati višak tečnost.
- Na jakoj vatri, sa malo ulja, grilovati patlidžan po par minuta sa svake strane dok ne omekša i dobije lepe gril linije. Skloniti patlidžan sa strane i pripremiti fil.
- U blenderu ili secku samleti tostirani orah pa dodati beli luk, limunov sok, začin i javorov sirup pa dobro sve sjediniti. Postepeno dodavati toplu vodu pa mešati dok se ne dobije smesa nalik pašteti, zgodna za razmazivanje.
- Premazivati svaku plošku patlidžana sa tankim slojem paste i rolati ih kao palačinku. Postupak ponoviti dok ne potrošite sav fil i patlidžan. Rolnice posuti narom i peršunom pa poslužiti kao predjelo.
- *Khmel Suneh možete sami napraviti tako što ćete zajedno samleti: 2 kašike piskavice, 3 lovorova lista, 1 kašičicu čili paprike, 1 kašiku suvog peršuna, 1 kašičicu suvog bosiljka, 1 kašičicu korijandera, 2 kašičice suve mirođije, 1 kašičicu suve majčine dušice, ½ kašičice bibera i 2 kašičice soli
Tagovi beli luk, javorov sirup, limun, orasi, patlidžan, peršun, posno, rolnice, ručak
Pogledajte i…