San Sebastian čizkejk
Lako
1 hour hour
Sastojci
- 500 g krem sira
- 250 g maskarpone sira
- 200 g šećera u prahu
- 5 jaja
- 350 ml slatke pavlake
- 1 kašika vanilin ekstrakta
- 50 g brašna
- Zagrejati rernu na 200C. Umutiti krem sir, maskarpone sira i šećer u prahu mikserom dok ne dobijete sjajnu smesu. Dodavati jedno po jedno jaje u smesu, muteći nakon svakog dodavanja.
- Uliti slatku pavlaku i kratko sjediniti sve zajedno. Konačno dodati vanilu i prosejano brašno pa dobro sve umutiti.
- U kalup za pečenje, prečnika 22 cm, postaviti papir za pečenje i oblikovati ga po ivicama i ostaviti ivice na gore da štrče iz kalupa (iseći makazama vrhove koji bi mogli da zakače grejač rerne).
- Koru peći tortu u rerni 45-50 minuta bez otvaranja.
- Ostaviti tortu preko noći da se dobro prohladi kako bi se dodatno stegnula (kad je izvadite iz rerne, centar torte će biti i dalje “nepečen”, to je sasvim normalno). Čizkejk poslužite uz neki preliv ili sveže voće.
Tagovi čizkejk, sir, torta, vanila, višnje, voće
Pogledajte i…