Calzone

Calzone

Lako
2 hours 30 minutes

Sastojci

  • 310 ml mlake vode
  • 6 g suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 25 ml maslinovog ulja
  • 525 g brašna
  • 10 g soli
  • 100 g Delikato čajne slajs
  • 250 g mozzarella sira seckanog na slajseve
  • 100 g Delikato kulena slajs
  • 250 g rendanog kačkavalja
  • 1 kašičica suve majčine dušice
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica subog bosiljka

  • U mlakoj vodi aktivirati kvasac sa šećerom (5 minuta). Dodati ulje i brašno pa zamesiti testo.
  • Pri kraju mešanja dodati so, pa prekriti testo i ostaviti da raste 90 minuta.
  • Upaliti rernu na max (250°C).
  • Premesiti testo pa ga podeltii na 4 lopte. Ostaviti lopte da odmore, 10 minuta, pa ih razviti oklagijom u prečnik 25 cm.
  • Na polovini testa poređati čajnu, mozzarella, kulen, rendani kačkavalj i posuti sve sa mešavinom suvih začina. Preklopiti testo i ivice pritisnuti prstima pa ivice testa potom zarolati ka unutra i pritisnuti ih još jednom (premazati sa malo vode kako bi se bolje lepilo testo).
  • Prebaciti calzone u pleh i peći 10 minuta (u dobro zagrejanoj rerni). Gotove su kada dobiju zlatnu boju sa svih strana. Poslužiti uz paradajz umak.
Tagovi bosiljak, čajna, calzone, doručak, kačkavalj, kulen, mozzarella, origano, ručak

Sastojci

  • 310 ml mlake vode
  • 6 g suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 25 ml maslinovog ulja
  • 525 g brašna
  • 10 g soli
  • 100 g Delikato čajne slajs
  • 250 g mozzarella sira seckanog na slajseve
  • 100 g Delikato kulena slajs
  • 250 g rendanog kačkavalja
  • 1 kašičica suve majčine dušice
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica subog bosiljka

Pogledajte i…