Conchiglioni sa spanaćem u sosu od bundeve
Lako
1 hour hour
Sastojci
- 150 g (24 kom) Conchiglioni paste
- 125 g baby spanaća
- 50 g maslaca
- 1 crni luk, sitno naseckan
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašika sitno seckane sveže žalfije
- 1 kašičica sitno seckane sveže majčine dušice
- 1/2 kašičice ljute gruvane paprike
- 300 g pirea od bundeve
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 40 g parmezana + za posipanje
- 1/4 kašičice kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 1/4 kašičice kašičice mlevenog bibera
- Prstohvat mlevenog cimeta
- So po ukusu
- 225 g sitnog sira Belkino
- 100 g rendanog kačkavalja
- 50 g mozzarella sira
- Svež bosiljak za dekoraciju
- Zagrejati vodu do ključanja i obariti pastu, u blago posoljenoj vodi, duplo manje vremena od navedenog na pakovanju (6 minuta). Ocediti pastu i ostaviti sa strane.
- Obariti baby spanać, dok ne omekša (5 minuta), ocediti ga i dobro usitniti nožem pa ostaviti sa strane.
- U vatrostalnom tiganju, prečnika 30 cm, izdinstati luk na maslacu, dok ne postane staklast pa dodati beli luk i kratko prodinstati. Dodati paradajz pastu i mešati, dok se ne sjedini sa lukom, potom dodati žalfiju, majčinu dušicu i ljutu papriku pa kratko prodinstati.
- Ubaciti pire od bundeve, pavlaku za kuvanje, parmezan, muskatni oraščić, biber i cimet pa sve zajedno dobro sjediniti i dodati so po ukusu. Tiganj sa sosem skloniti sa strane pa odvaditi 75 g fila u posudu sa spanaćem.
- Zagrejati rernu na 180C. U posudu sa spanaćem dodati sitan sir i kačkavalj pa sve zajedno dobro promešati.
- Školjke puniti sa nadevom i ređati ih u posudu sa filom dok ne napunite sve školjke. Od gore posuti sa parmezanom i iskidanim mozzarella sirom. Peći u rerni, 20-25 minuta, dok sir ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužiti odmah uz sveži bosiljak kao dekor.
Tagovi bundeva, paradajz pasta, pasta, ručak, sir, spanać, večera, začini
Sastojci
- 150 g (24 kom) Conchiglioni paste
- 125 g baby spanaća
- 50 g maslaca
- 1 crni luk, sitno naseckan
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 2 kašike paradajz paste
- 1 kašika sitno seckane sveže žalfije
- 1 kašičica sitno seckane sveže majčine dušice
- 1/2 kašičice ljute gruvane paprike
- 300 g pirea od bundeve
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 40 g parmezana + za posipanje
- 1/4 kašičice kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 1/4 kašičice kašičice mlevenog bibera
- Prstohvat mlevenog cimeta
- So po ukusu
- 225 g sitnog sira Belkino
- 100 g rendanog kačkavalja
- 50 g mozzarella sira
- Svež bosiljak za dekoraciju
Pogledajte i…