Conchiglioni sa spanaćem u sosu od bundeve

Conchiglioni sa spanaćem u sosu od bundeve

Lako
1 hour

Sastojci

  • 150 g (24 kom) Conchiglioni paste
  • 125 g baby spanaća
  • 50 g maslaca
  • 1 crni luk, sitno naseckan
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 kašika sitno seckane sveže žalfije
  • 1 kašičica sitno seckane sveže majčine dušice
  • 1/2 kašičice ljute gruvane paprike
  • 300 g pirea od bundeve
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 40 g parmezana + za posipanje
  • 1/4 kašičice kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 1/4 kašičice kašičice mlevenog bibera
  • Prstohvat mlevenog cimeta
  • So po ukusu
  • 225 g sitnog sira Belkino
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 50 g mozzarella sira
  • Svež bosiljak za dekoraciju

  • Zagrejati vodu do ključanja i obariti pastu, u blago posoljenoj vodi, duplo manje vremena od navedenog na pakovanju (6 minuta). Ocediti pastu i ostaviti sa strane.
  • Obariti baby spanać, dok ne omekša (5 minuta), ocediti ga i dobro usitniti nožem pa ostaviti sa strane.
  • U vatrostalnom tiganju, prečnika 30 cm, izdinstati luk na maslacu, dok ne postane staklast pa dodati beli luk i kratko prodinstati. Dodati paradajz pastu i mešati, dok se ne sjedini sa lukom, potom dodati žalfiju, majčinu dušicu i ljutu papriku pa kratko prodinstati.
  • Ubaciti pire od bundeve, pavlaku za kuvanje, parmezan, muskatni oraščić, biber i cimet pa sve zajedno dobro sjediniti i dodati so po ukusu. Tiganj sa sosem skloniti sa strane pa odvaditi 75 g fila u posudu sa spanaćem.
  • Zagrejati rernu na 180C. U posudu sa spanaćem dodati sitan sir i kačkavalj pa sve zajedno dobro promešati.
  • Školjke puniti sa nadevom i ređati ih u posudu sa filom dok ne napunite sve školjke. Od gore posuti sa parmezanom i iskidanim mozzarella sirom. Peći u rerni, 20-25 minuta, dok sir ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužiti odmah uz sveži bosiljak kao dekor.
Tagovi bundeva, paradajz pasta, pasta, ručak, sir, spanać, večera, začini

Sastojci

  • 150 g (24 kom) Conchiglioni paste
  • 125 g baby spanaća
  • 50 g maslaca
  • 1 crni luk, sitno naseckan
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 kašika sitno seckane sveže žalfije
  • 1 kašičica sitno seckane sveže majčine dušice
  • 1/2 kašičice ljute gruvane paprike
  • 300 g pirea od bundeve
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 40 g parmezana + za posipanje
  • 1/4 kašičice kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 1/4 kašičice kašičice mlevenog bibera
  • Prstohvat mlevenog cimeta
  • So po ukusu
  • 225 g sitnog sira Belkino
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 50 g mozzarella sira
  • Svež bosiljak za dekoraciju

Pogledajte i…