
Sticky Toffee pudding

Lako

1 hour hour

Sastojci
- 220 g urmi bez koštica
- 225 ml ključale vode
- 190 g brašna
- 5 g praška za pecivo
- 5 g soda bikarbone
- 80 g maslaca sobne temperature
- 125 g smeđeg šećera ili kokosovog šećera
- 2 umućena jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 120 g maslaca
- 180 g smeđeg šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Ključalu vodu sipati u blender, ubaciti urme, pa ostaviti da se natapaju 30 minuta. Kada su urme omekšale kratko ih izblendirati u pastu.
- Zagrejati rernu na 180°C.
- U posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa ostaviti sa strane.
- Umutiti maslac i šećer, dok ne postanu penasti, pa dodati polako umućena jaja, neprestano muteći. Dodati suve sastojke (brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu) i umutiti smesu kratko mikserom. Dodati umućene urme pa promešati kratko, mikserom ili spatulom, dok se smesa ne poveže.
- Uljem premazati pleh za mafine, ravnomerno razliti smesu po plehu (12 komada), pa peći 20 minuta.
- U međuvremenu otopiti maslac sa šećerom, dodati slatku pavlaku, kuvati dok smesa ne proključa pa dodati vanilu i skinuti sa ringle.
- Pečene mafine izbockati, preliti sa po 1-2 kašike karamel sosa, pa ostaviti da se natapaju. Ohlađene mafine poslužiti prelivene karamel sosom i seckanim bademima.

Tagovi dezert, karamel, puding, urme, vanila
Sastojci
- 220 g urmi bez koštica
- 225 ml ključale vode
- 190 g brašna
- 5 g praška za pecivo
- 5 g soda bikarbone
- 80 g maslaca sobne temperature
- 125 g smeđeg šećera ili kokosovog šećera
- 2 umućena jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 120 g maslaca
- 180 g smeđeg šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile

Pogledajte i…