
Američke palačinke

Lako

1 hour hour

Sastojci
- 250 g kisele pavlake Belkino
- 250 g maskarpone sira
- 2 jajeta
- 1 kašičica vanilla ekstrakta
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soda bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 250 g brašna
- Par kašika mleka (po potrebi)
- 25 g maslaca
- Mikserom umutiti kiselu pavlaku, maskarpone sir, jaja i vanilu.
- U smesu dodati šećer, prašak za pecivo, soda bikarbonu, so i brašno pa kratko sjediniti. Po želji razrediti smesu sa par kašika mleka.
- Maslac dobro zagrejati u “iron cast” tiganju na srednjoj temperaturi.
- Manjom kutlačom sipati smesu na sredinu tiganja i pustiti da se sama rasporedi po tiganju.
- Palačinku peći 1,5 minut na jednoj strani pa okrenuti na drugu stranu i peći još jedan minut. Dužina pečenja će zavisiti od zagrejanosti tiganja i njegovog materijal, pa prilagodite dužinu pečenja svom tiganju.
- Od ove smese biste trebali da dobijete oko 20 palačinki. Poslužite ih sa maskarpone sirom, slatkim od borovnica i svežim borovnicama.

Tagovi američke, borovnice, eurokrem, maskarpone, palačinke, plazma, slatko, vanila
Sastojci
- 250 g kisele pavlake Belkino
- 250 g maskarpone sira
- 2 jajeta
- 1 kašičica vanilla ekstrakta
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soda bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 250 g brašna
- Par kašika mleka (po potrebi)
- 25 g maslaca
Pogledajte i…