Bolonjeze sa bundevom

Bolonjeze sa bundevom

Lako
1 hour

Sastojci

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 manja crna luka sitno naseckana
  • 2 štapića celera sitno naseckana
  • 2 šargarepe sitno naseckana
  • 4 čena belog luka sitno naseckana
  • 500 g goveđeg mlevenog mesa
  • ½ šolje belog vina
  • 2 šolje pirea od bundeve
  • 1 ½ šolja pasiranog paradajza to!
  • ½ kašičice suvog peršuna
  • ½ kašičice suvog origana
  • ½ kašičice suvog bosiljka
  • So i biber po ukusu

  • U šerpi zagrejati maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, pa dodati luk, šargarepu i celer. Dinstati dok povrće ne omekša.
  • Dodati beli luk i kratko propržiti, zatim dodati mleveno meso i dinstati dok ne promeni boju.
  • Vino uliti i kuvati još nekoliko minuta dok alkohol ne ispari. Zatim dodati pire od bundeve i pasirani paradajz.
  • Začiniti suvim začinima, solju i biberom po ukusu, pa kuvati na laganoj vatri dok se sos ne zgusne i ukusi ne povežu.
  • Služiti uz taljatele ili pastu po izboru.
Tagovi bolonjeze, brza priprema, bundeva, italijanska kuhinja, jesenji recept, maslinovo ulje, mleveno meso, paradajz sos, pasta, šargarepa

Sastojci

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 manja crna luka sitno naseckana
  • 2 štapića celera sitno naseckana
  • 2 šargarepe sitno naseckana
  • 4 čena belog luka sitno naseckana
  • 500 g goveđeg mlevenog mesa
  • ½ šolje belog vina
  • 2 šolje pirea od bundeve
  • 1 ½ šolja pasiranog paradajza to!
  • ½ kašičice suvog peršuna
  • ½ kašičice suvog origana
  • ½ kašičice suvog bosiljka
  • So i biber po ukusu

Pogledajte i…