
Bolonjeze sa bundevom

Lako

1 hour hour

Sastojci
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 manja crna luka sitno naseckana
- 2 štapića celera sitno naseckana
- 2 šargarepe sitno naseckana
- 4 čena belog luka sitno naseckana
- 500 g goveđeg mlevenog mesa
- ½ šolje belog vina
- 2 šolje pirea od bundeve
- 1 ½ šolja pasiranog paradajza to!
- ½ kašičice suvog peršuna
- ½ kašičice suvog origana
- ½ kašičice suvog bosiljka
- So i biber po ukusu
- U šerpi zagrejati maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, pa dodati luk, šargarepu i celer. Dinstati dok povrće ne omekša.
- Dodati beli luk i kratko propržiti, zatim dodati mleveno meso i dinstati dok ne promeni boju.
- Vino uliti i kuvati još nekoliko minuta dok alkohol ne ispari. Zatim dodati pire od bundeve i pasirani paradajz.
- Začiniti suvim začinima, solju i biberom po ukusu, pa kuvati na laganoj vatri dok se sos ne zgusne i ukusi ne povežu.
- Služiti uz taljatele ili pastu po izboru.

Tagovi bolonjeze, brza priprema, bundeva, italijanska kuhinja, jesenji recept, maslinovo ulje, mleveno meso, paradajz sos, pasta, šargarepa
Sastojci
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 manja crna luka sitno naseckana
- 2 štapića celera sitno naseckana
- 2 šargarepe sitno naseckana
- 4 čena belog luka sitno naseckana
- 500 g goveđeg mlevenog mesa
- ½ šolje belog vina
- 2 šolje pirea od bundeve
- 1 ½ šolja pasiranog paradajza to!
- ½ kašičice suvog peršuna
- ½ kašičice suvog origana
- ½ kašičice suvog bosiljka
- So i biber po ukusu
Pogledajte i…