Cilbir – Poširana turska jaja

Cilbir – Poširana turska jaja

Lako
15 minutes
5

Sastojci

  • 4 jaja
  • 1 kašika sirćeta
  • 200 g grčkog jogurta
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 25 g maslaca
  • 1 kašičica ljute gruvane paprike
  • Sveže mirođije, peršuna i nane (sitno naseckanog)

  • Jaja razbiti u malene posudice i ostaviti sa strane.
  • U šerpi (srednje veličine) zagrejati vodu, do ključanja, pa dodati kašiku sirćeta. Sa kašikom napraviti vrtlog pa lagano spustiti jaje u centar vrtloga i bariti ga tačno 3 minuta.
  • Izvaditi jaje napolje i ostaviti ga na ubrusu da se osuši. Postupak ponoviti sa ostalim jajima, bareći jedno po jedno jaje.
  • U međuvremenu pomešati grčki jogurt sa belim lukom, solju i biberom pa ga rasporediti u dva tanjira.
  • Otopiti maslac, u šerpici, sa gruvanon paprikom pa ostaviti sa strane.
  • Dva jajeta poslužiti, u tanjiru, preko grčkog jogurta pa preliti sa čili maslacem i posuti sa svežim začinskim biljem. Služiti toplo uz hleb.
Tagovi beli luk, doručak, grčki jogurt, mirođija, paprika, poširana jaja

Sastojci

  • 4 jaja
  • 1 kašika sirćeta
  • 200 g grčkog jogurta
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 25 g maslaca
  • 1 kašičica ljute gruvane paprike
  • Sveže mirođije, peršuna i nane (sitno naseckanog)

Pogledajte i…