Corndogs

Corndogs

Srednje
1 hour 30 minutes

Sastojci

  • 210 g brašna to!
  • 225 ml mlake vode
  • ½ kašike suvog kvasca
  • kašika šećera
  • ½ kašičice soli
  • 10 Pli viršli Delikato
  • 1 šolja prezli
  • 1 l ulja

  • U posudi pomešati brašno, vodu, kvasac, šećer i so.
  • Prekriti posudu folijom i ostaviti da testo raste 1 sat na toplom mestu. Kada testo naraste, biće ređe i lepljivo. Viršle oljuštiti i nabosti na drvene štapiće.
  • Nožem napraviti blage zaseke po površini viršli da bi se testo lakše uhvatilo.
  • U manjoj, dubljoj šerpi zagrejati ulje do ključanja.
  • Svaku viršlu umočiti u testo, držeći je za štapić, i lagano vrteti da se ravnomerno obloži. Po potrebi viljuškom rasporediti testo po viršli.
  • Zatim uvaljati corndog u prezle kako bi se što bolje zalepile.
  • Pažljivo spustiti u vrelo ulje i pržiti, povremeno okrećući, dok se ne dobije zlatno-smeđa boja.
  • Vaditi na ubrus da se upije višak masnoće.
  • Služiti toplo uz kečap, senf i kisele krastavčiće.
Tagovi brza priprema, Delikato, hrskavo, kečap, prženo, senf, snack, street food, užina, viršle

Sastojci

  • 210 g brašna to!
  • 225 ml mlake vode
  • ½ kašike suvog kvasca
  • kašika šećera
  • ½ kašičice soli
  • 10 Pli viršli Delikato
  • 1 šolja prezli
  • 1 l ulja

Pogledajte i…