Đuveč

Đuveč

Lako
1 hour 30 minutes

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 1 veći crni luk, sitno naseckan
  • 4 čena belog luka, sitno naseckana
  • 2 manje crvene paprike, naseckane na kockice
  • 2 šargarepe, naseckane na kockice
  • 2 paradajza, naseckana na kockice
  • 200 g pirinča
  • 300 ml paradajz pelata
  • 400 ml vode
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica vegete
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1/2 kašičice ljute gruvane paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 pakovanje kobasica Delikato

  • Na ulju izdinstati crni luk, dok ne postane staklast, pa dodati beli luk i kratko prodinstati. Dodati papriku i šargarepu pa dinstati dok ne omekšaju. Ubaciti paradajz i krompir pa dinstati mešajući 5 minuta.
  • Dodati pirinač pa prodinstati zajedno par minuta i dodati začine.
  • Uliti paradajz pelat i vodu, sve dobro sjediniti, poklopiti i peći 30 minuta u rerni na 200°C.
  • Dodati kobasice pa peći otvoreno još 10-20 minuta.
  • Služiti toplo uz sitno seckan list peršuna.
Tagovi kobasice, krompir, paprika, paradajz, pirinač, ručak, đuveč

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 1 veći crni luk, sitno naseckan
  • 4 čena belog luka, sitno naseckana
  • 2 manje crvene paprike, naseckane na kockice
  • 2 šargarepe, naseckane na kockice
  • 2 paradajza, naseckana na kockice
  • 200 g pirinča
  • 300 ml paradajz pelata
  • 400 ml vode
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica vegete
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1/2 kašičice ljute gruvane paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 pakovanje kobasica Delikato

Pogledajte i…