Đuveč
Lako
1 hour hour 30 minutes minutes
Sastojci
- 2 kašike ulja
- 1 veći crni luk, sitno naseckan
- 4 čena belog luka, sitno naseckana
- 2 manje crvene paprike, naseckane na kockice
- 2 šargarepe, naseckane na kockice
- 2 paradajza, naseckana na kockice
- 200 g pirinča
- 300 ml paradajz pelata
- 400 ml vode
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica vegete
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice ljute gruvane paprike
- 1/2 kašičice bibera
- 1 pakovanje kobasica Delikato
- Na ulju izdinstati crni luk, dok ne postane staklast, pa dodati beli luk i kratko prodinstati. Dodati papriku i šargarepu pa dinstati dok ne omekšaju. Ubaciti paradajz i krompir pa dinstati mešajući 5 minuta.
- Dodati pirinač pa prodinstati zajedno par minuta i dodati začine.
- Uliti paradajz pelat i vodu, sve dobro sjediniti, poklopiti i peći 30 minuta u rerni na 200°C.
- Dodati kobasice pa peći otvoreno još 10-20 minuta.
- Služiti toplo uz sitno seckan list peršuna.
Tagovi kobasice, krompir, paprika, paradajz, pirinač, ručak, đuveč
Sastojci
- 2 kašike ulja
- 1 veći crni luk, sitno naseckan
- 4 čena belog luka, sitno naseckana
- 2 manje crvene paprike, naseckane na kockice
- 2 šargarepe, naseckane na kockice
- 2 paradajza, naseckana na kockice
- 200 g pirinča
- 300 ml paradajz pelata
- 400 ml vode
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica vegete
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice ljute gruvane paprike
- 1/2 kašičice bibera
- 1 pakovanje kobasica Delikato
Pogledajte i…