Firecracker ćufte

Firecracker ćufte

Lako
29 minutes

Sastojci

  • 400 g mlevenog mesa Delikato
  • 1 kom jaje
  • 45 g prezli
  • 30 g rendanog parmezana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika sitno secknog peršuna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • ½ kašičica mlevenog bibera

Ulje za prženje ćufti

  • 80 g meda ili smeđeg šećera
  • 60 ml srirača sosa (ilibilo kog drugog ljutog sosa po izboru)
  • 20 g barbekju sosa (sosa za roštilj)
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čen sitno seckanogbelog luka
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • ½ kašičice mlevenog bibera

  • Pomešati meso sajajetom, prezlama, parmezanom, uljem i začinima pa oblikovati ćufte oko 30-35 gtežine svaku.
  • U tiganju zagrejatiulje, pa peći ćufte dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana (oko 15 minuta).
  • Izvaditi ćufte naubrus da se ocede od ulja.
  • U posudi pomešatisve sastojke za sos pa ih izliti u tiganj (ukoliko koristite isti tiganj u komeste pekli ćufte, odlijte višak ulja i sa ubrusom blago očistite tiganj). Kratkokuvati sos dok ne krene da ključa i da se stvaraju balončići na sredini.
  • Vratiti ćufte utiganj, zapeći ih u sosu pa skinuti sa ringle. Poslužiti uz prilog po izboru samalo susama i sitno seckanog peršuna.
Tagovi ćufte, mleveno meso, parmezan, ručak, soja sos

Sastojci

  • 400 g mlevenog mesa Delikato
  • 1 kom jaje
  • 45 g prezli
  • 30 g rendanog parmezana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika sitno secknog peršuna
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica crnog luka u prahu
  • ½ kašičica mlevenog bibera

Ulje za prženje ćufti

  • 80 g meda ili smeđeg šećera
  • 60 ml srirača sosa (ilibilo kog drugog ljutog sosa po izboru)
  • 20 g barbekju sosa (sosa za roštilj)
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čen sitno seckanogbelog luka
  • 1 kašičica rendanog đumbira
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • ½ kašičice mlevenog bibera

Pogledajte i…