
Govedina Stroganoff

Lako

45 minutes minutes

Sastojci
- 600 g goveđeg Rib eye stejka ili drugog odreska po izboru
- So i biber
- 2 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 25 g maslaca
- 1 crni luk naseckan na rebra
- 4 čena belog luka sitno naseckana
- 300 g šampinjona sitno naseckanih
- 2 kašike brašna
- 50 ml belog vina
- 400 ml goveđe supe
- 100 g kisele pavlake Belkino
- 1 kašika dižon senfa
- Soja sos opciono
- So i biber po potrebi
- 500 g testenine
- Stejk iseckati na tanke trakice pa ga posoliti, pobiberiti i posuti brašnom sa svih strana.
- Zagrejati ulje u tiganju pa izdinstati meso, tek da promeni boju sa svih strana, pa ga izvaditi napolje.
- U tiganj staviti maslac pa kad se rastopi dodati crveni i beli luk. Dinstati dok luk ne omekša (po potrebi dodati malo vode kako ne bi goreli ostaci od pečenja mesa u tiganju).
- Dodati pečurke, dinstati dok ne omekšaju, potom dodati brašno i dinstati još jedan minut. Sipati vino, dinstati par minuta dok alkohol ne evaporiše, zatim dodati supu, kiselu pavlaku i dižon senf.
- Pustiti da smesa proključa pa vratiti meso i smanjiti temperaturu, da se meso ispeče do kraja u sosu, dok se sos ne ukuva do željene gustine.
- Začiniti po ukusu sa solju i biberom, dodati malo soja sosa kako bi boja jela bila braonkastija.
- Govedinu poslužiti uz testeninu po izboru ili pire posutu sveže seckanim peršunom.

Tagovi belo vino, govedina, pire krompir, ručak, šampinjoni, senf, soja sos, testenina, večera
Sastojci
- 600 g goveđeg Rib eye stejka ili drugog odreska po izboru
- So i biber
- 2 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 25 g maslaca
- 1 crni luk naseckan na rebra
- 4 čena belog luka sitno naseckana
- 300 g šampinjona sitno naseckanih
- 2 kašike brašna
- 50 ml belog vina
- 400 ml goveđe supe
- 100 g kisele pavlake Belkino
- 1 kašika dižon senfa
- Soja sos opciono
- So i biber po potrebi
- 500 g testenine

Pogledajte i…