
Kaiserschmarrn

Lako

30 minutes minutes

Sastojci
- 5 jaja M-A klasa to!
- Prstohvat soli
- 50 g šećera
- 250 ml mleka to!
- 140 g brašna
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašičica rendane kore narandže
- 50 g maslaca
- Odvojiti belanca od žumanaca. Belancima dodati prstohvat soli i kratko umutiti mikserom dok ne zapene. Dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne dobije čvrst šne.
- U drugoj posudi umutiti žumanca sa mlekom, brašnom, vanilom i rendanom korom narandže. U smesu polako dodavati belanca i mešati spatulom dok se sve ne sjedini bez grudvica.
- U velikom metalnom tiganju otopiti maslac, pa skloniti tiganj sa ringle.
- Rernu zagrejati na 200 °C. Za to vreme smesu ostaviti da odmori oko 10 minuta. Kada se rerna zagrejala, uliti smesu u tiganj i peći oko 15 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.
- Izvaditi tiganj iz rerne i varjačom usitniti smesu na zalogaje. Po želji, carske mrvice dodatno zapeći na ringli kako bi dobile boju sa svih strana.
- Služiti sa džemom po izboru i posuti šećerom u prahu.

Tagovi austrijska kuhinja, brza priprema, carske mrvice, dezert, kolač, maslac, mleko, narandža, poslastica, slatko testo, vanila
Pogledajte i…