Khinkali

Khinkali

Srednje
2 hours 30 minutes

Sastojci

Za testo:

  • 500 g brašna TO! tip 500
  • 1 kašičica soli
  • 275 ml mlake vode

Za fil:

  • 250 g mlevene svinjetine
  • 250 g mlevene junetine
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica ljute gruvane paprike
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • ½ kašičice bibera
  • 325 ml mlake vode

Za kuvanje:

  • 1 kašika soli

  • U posudi pomešati brašno, so i vodu pa zamesiti testo. Mesiti 10–15 minuta dok testo ne postane glatko i čvrsto. Prekriti testo folijom ili krpom i ostaviti da odmori 1 sat.
  • Na pobrašnjenoj površini kratko premesiti testo pa ga iseći na 15 delova. Deo testa sa kojim se ne radi prekriti krpom da se ne suši.
  • U posudi sjediniti mlevenu svinjetinu, junetinu, crni i beli luk, začine i mlaku vodu. Mešati rukama dok se meso dobro ne poveže sa vodom i začinima.
  • Na pobrašnjenoj površini razviti testo u krug prečnika oko 15 cm. Na sredinu staviti punu kašiku fila, pa prstima zatvarati testo stiskajući nabore. Kada se sve faltice spoje, zavrnuti vrh u stranu i makazama odseći oko 0.5 cm vrha da bi khinkali bili uredni. Ređati ih na pobrašnjenu površinu.
  • Veliku šerpu napuniti do ⅔ vodom, posoliti i staviti da proključa. Kada voda provri, ubaciti khinkali – onoliko koliko stane na dno. Silikonskom ili drvenom varjačom lagano ih odvojiti od dna i kuvati dok ne isplivaju na površinu. Nakon toga kuvati još oko 7 minuta.
  • Vaditi ih iz vode i služiti posute biberom.
Tagovi beli luk, biber, brza priprema, brzinski specijalitet, crni luk, gruzijska kuhinja, junetina, knedle, korijander, kuvano testo, ljuta paprika, mleveno meso, svinjetina, testo, začini

Sastojci

Za testo:

  • 500 g brašna TO! tip 500
  • 1 kašičica soli
  • 275 ml mlake vode

Za fil:

  • 250 g mlevene svinjetine
  • 250 g mlevene junetine
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica ljute gruvane paprike
  • 1 kašičica mlevenog korijandera
  • ½ kašičice bibera
  • 325 ml mlake vode

Za kuvanje:

  • 1 kašika soli

Pogledajte i…