Kinder Milchschnitte sa jagodama
Lako
1 hour hour
Sastojci
Biskvit
- 5 jaja
- 5 kašika glatkog brašna
- 1 kašika vanilin šećera
- 2 kašike kakao praha
- 1/2 kašike praška za pecivo
- 5 kašika šećera
Fil
- 350 ml slatke pavlake
- 1 kesica šlag fixa
- 2 kašike meda
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g svežih jagoda, iseckanih
- Razdvojite belanca od žumanaca i posebno umutite sneg od belanaca i žumanaca sa šećerom. U smesu sa žumancima i šećerom dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i umutiti glatku ujednačenu masu.
- Nakon toga polako dodati jednu trećinu snega od belanaca pa mešati, dodati polako i ostatak belanaca uz lagano mešanje dok se ne dobije ujednačena masa. Izliti na peki papir koji ste stavili na tepsiju i peći na 180 stepeni od 10 do 15 minuta.
- Možete proveriti čačkalicom da li je kora pečena. Kada se kora prohladi rasecite je na pola.
- Umutite slatku pavlaku i šlag fix, dodajte med i vanilin šećer i na kraju polako umešajte seckane jagode. Namažite jednu koru filom, postavite drugu odozgo i ostavite da se ohladi u frižideru. Secite oblike po želji i uživajte u ovoj laganoj poslastici.
Tagovi dezert, jagode, kinder
Pogledajte i…