Pavlova torta sa jagodama
Lako
2 hours hours
Sastojci
Kore
- 10 belanaca
- 150 g kristal šećera
- 130 g šećera u prahu
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kašika sirćeta
Fil
- 300 g šlaga
- 300 ml hladnog mleka Belkino
- 180 g kisele pavlake Belkino
- 500 g jagoda
Za dekoraciju
Kore
- Umutiti sneg od belanaca, polako dodati kristal šećer, pa šećer u prahu i vanil šećer, i mutiti sve vreme oko 10 minuta. Na kraju dodati kašiku sirćeta i mutiti minut. Na papiru za pečenje iscrtati krug, okrenuti papir i po krugu napraviti koru. Od ove smese dobiju se dve kore.
- Rernu ugrejati na 120 stepeni i peći koru sat vremena, nakon toga koru ostaviti u isključenoj rerni još sat vremena da se suši. Izvaditi koru i sušiti na sobnoj temperaturi par sati, ukoliko želite da bude hrskavija možete je ostaviti i ceo dan.
Fil
- Umutiti šlag sa hladnim mlekom, kašikom posebno promešati pavlaku pa je dodati u šlag. Na tacnu postaviti koru polako namazati je polovinom fila, poređati iseckane jagode. Postaviti drugu koru, namazati preostalim filom i dekorisati jagodama.
- Otopiti čokoladu, dodati pola kašike ulja i preliti preko torte po želji.
Tagovi dezert, torta sa jagodama
Sastojci
Kore
- 10 belanaca
- 150 g kristal šećera
- 130 g šećera u prahu
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kašika sirćeta
Fil
- 300 g šlaga
- 300 ml hladnog mleka Belkino
- 180 g kisele pavlake Belkino
- 500 g jagoda
Za dekoraciju
Pogledajte i…