Pavlova torta sa jagodama

Pavlova torta sa jagodama

Pavlova torta sa jagodama

Lako
2 hours

Sastojci

Kore

  • 10 belanaca
  • 150 g kristal šećera
  • 130 g šećera u prahu
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 kašika sirćeta

Fil

Kore

  • Umutiti sneg od belanaca, polako dodati kristal šećer, pa šećer u prahu i vanil šećer, i mutiti sve vreme oko 10 minuta. Na kraju dodati kašiku sirćeta i mutiti minut. Na papiru za pečenje iscrtati krug, okrenuti papir i po krugu napraviti koru. Od ove smese dobiju se dve kore.
  • Rernu ugrejati na 120 stepeni i peći koru sat vremena, nakon toga koru ostaviti u isključenoj rerni još sat vremena da se suši. Izvaditi koru i sušiti na sobnoj temperaturi par sati, ukoliko želite da bude hrskavija možete je ostaviti i ceo dan. 

Fil

  • Umutiti šlag sa hladnim mlekom, kašikom posebno promešati pavlaku pa je dodati u šlag. Na tacnu postaviti koru polako namazati je polovinom fila, poređati iseckane jagode. Postaviti drugu koru, namazati preostalim filom i dekorisati jagodama.
  • Otopiti čokoladu, dodati pola kašike ulja i preliti preko torte po želji. 
Tagovi dezert, torta sa jagodama

Sastojci

Kore

  • 10 belanaca
  • 150 g kristal šećera
  • 130 g šećera u prahu
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 kašika sirćeta

Fil


Pogledajte i…