Pistać torta sa jagodama
Srednje
1 hour hour
Sastojci
- 200 g mlevenih pistaća
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice soda bikarbone
- 150 g maslaca sobne temperature
- 250 g šećera
- 5 belanaca
- 150 g grčkog jogurta
- ½ kašičice ekstrakta badema
- 175 ml mleka Belkino
- 200 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera u prahu
- 200 g bele čokolade
- 250 g maskarpone sira
- 150 g džema od jagoda
- 250 g svežih jagoda
- 25 g sitno seckanih pistaća za dekor
- Pistaće pomešati sa brašnom, praškom za pecivo, solju i sodom bikarbonom pa ostaviti sa strane. Maslac mutiti mikserom, dok ne postane kremast, pa dodati šećer i mutiti dok smesa ne postane penasta (do 5 minuta). Dodavati belanca (jedno po jedno) i mutiti dok smesa ne zapeni (2-3 minuta). Dodati grčki jogurt i bademe pa sve dobro sjediniti. Ubaciti polovinu smese u smesu sa brašnom, promešati pa dodati drugu polovinu i sjediniti. Uliti mleko i promešati dok se sve ne sjedini.
- Pripremiti 3 kalupa za pečenje, prečnika 18 cm, sa papirom za pečenje i premazati maslacem ivice. Izliti smesu u 3 kalupa podjednako i lagano lupnuti svaki kalup dok se smesa lepo ne rasporedi. Peći kore 20 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180°C. Ohladiti kore u kalupu pa ih izvaditi.
- Otopiti belu čokoladu, iznad pare, pa je mikserom umutiti sa maskarpone sirom.
- U drugoj posudi umutiti maslac sa šećerom u prahu dok ne postane kremast. Dodati belu čokoladu i sve zajedno umutiti mikserom pa ostaviti sa strane.
Tagovi badem, bela čokolada, džem od jagoda, jagode, pistaći, torta
Sastojci
- 200 g mlevenih pistaća
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice soda bikarbone
- 150 g maslaca sobne temperature
- 250 g šećera
- 5 belanaca
- 150 g grčkog jogurta
- ½ kašičice ekstrakta badema
- 175 ml mleka Belkino
- 200 g maslaca sobne temperature
- 100 g šećera u prahu
- 200 g bele čokolade
- 250 g maskarpone sira
- 150 g džema od jagoda
- 250 g svežih jagoda
- 25 g sitno seckanih pistaća za dekor
Pogledajte i…