![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/01/MG_2742small.jpg)
Podvarak sa dimljenom butkicom
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 4 kašike ulja
- 150 g crnog luka, sitno seckanog
- 300 g praziluka, sitno seckanog
- 1,5 kg kiselog kupusa, sitno iseckanog
- 4 lista lovora
- 1 kašika slatke mlevene paprike
- 1 kašika ljute gruvane paprike
- so po ukusu
- 1 kašičica bibera
- 1 kg dimljenei obarene butkice
- Zagrejatiulje u vatrostalnoj posudi, pa izdinstati luk i praziluk, dok ne postanustaklasti. Dodati kupus, kratko prodinstati pa dodati 300 ml tople vode.Krčkati kupus na tihoj vatri, uz povremeno dinstanje, dok ne omekša a vodaizvetri. Dodati začine, kratko promešati, pa napraviti mesta u sredini kupusa zabutkicu. Zapeći 25-30 minuta na 220C i poslužiti toplo.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi dimljena butkica, kiseli kupus, podvarak, ručak
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…