Pohovane paprike sa sirom
Srednje
3 hours hours
4
Sastojci
- 8 crvenih paprika
- 7 jaja
- 100 g kukuruznog brašna
- ulje
- 400 g grčkog sira Belkino
- 100 g kajmaka
- 100 g zrelog sira
- 4 čena belog luka, izgnječena
- malo svežeg peršuna, sitno iseckanog
- so i biber po ukusu
- 50 g rendanog pizza sira Belkino
- Paprike poređajte u pleh, na funkciju gornji grejač (temperatura max), pa pecite 34 minuta (po 17 minuta sa svake strane). Potom ih izvadite napolje i ostavite da se prohlade za ljuštenje. Očistite paprike od ljuske, isecite ih po jednoj strani, pa im uklonite peteljku i semenke.
- Razmutite 3 jaja, pripremite kukuruzno brašno, pa u vrelom ulju pecite paprike tako što ćete ih umakati u jaje pa u brašno. Ostavite ih sa strane na papiru, da se ocede od ulja, pa pripremite fil. Ukoliko želite da ubrzate pripremu, paprike možete samo uvaljati u jaja i brašno, pa poređati u pleh sa sirom (bez pohovanja u ulju), a možete ih i „klot“ ređati bez umakanja u jaja i brašno. Prethodno pohovanje će jelu dati dodatnu hrskavost i teksturu, dok će ostali načini pojednostaviti i ubrzati sam proces pripreme.
- Razmutite 2 jaja pa dodajte grčki sir, kajmak, zreli sir, beli luk, sveži peršun, so i biber. Sve dobro izgnječite i sjedinite. U vatrostalnu posudu ređajte red paprike pa red fila (završite sa paprikom). Razmutite 2 jaja, prelijte ih preko paprike, i konačno pospite rendanim sirom. Pecite 20-30 minuta na 210°C. Ostavite da se prohladi, pa isecite i poslužite.
Tagovi grčki sir, kajmak, pizza sir, pohovane paprike, ručak
Sastojci
- 8 crvenih paprika
- 7 jaja
- 100 g kukuruznog brašna
- ulje
- 400 g grčkog sira Belkino
- 100 g kajmaka
- 100 g zrelog sira
- 4 čena belog luka, izgnječena
- malo svežeg peršuna, sitno iseckanog
- so i biber po ukusu
- 50 g rendanog pizza sira Belkino
Pogledajte i…