
Posni banana hleb
                Lako
1 hour hour
                5
Sastojci
- 4 prezrele banane + 1 za dekor
 - 70 ml maslinovog ulja
 - 60 ml biljnog mleka po izboru (bademovo, ovseno, sojino...)
 - 40 g meda ili agavinog sirupa
 - 40 g smeđeg ili kokosovog šećera
 - 120 g brašna po izboru (pšeničnog, pirinčanog, ovsenog, speltinog,...)
 - 60 g mlevenih badema ili oraha
 - 1 kašičica praška za pecivo
 - 1 kašičica ekstrata vanile
 - 1/2 kašičice cimeta
 - prstohvat soli
 - 50 g krupno naseckanih urmi
 - 50 g krupno naseckanih badema
 
- Banane usitniti viljuškom pa dodati ulje, mleko, med i šećer. Mutilicom dobro sjediniti smesu. Dodati brašno, mlevene bademe, prašak za pecivo, so, cimet i vanilu. Dobro izmešati smesu pa dodati iseckane urme i bademe.
 - Smesu izliti u pravougaoni kalup za pečenje koji ste prethodno nauljili ili obložili papirom za pečenje.
 - Jednu bananu, isečenu na pola po dužini, položite na smesu za pečenje u kalupu.
 - Pecite, u dobro zagrejanoj rerni, na 180°C do 40-50 minuta. Poslednjih par minuta premažite hleb sa malo ulja kako bi dobio blago zlatnu boju. Ostavite da se prohladi u kalupu pa ga isecite i poslužite.
 
        Tagovi bademi, banana hleb, dezert, kolač, posno, urme
Sastojci
- 4 prezrele banane + 1 za dekor
 - 70 ml maslinovog ulja
 - 60 ml biljnog mleka po izboru (bademovo, ovseno, sojino...)
 - 40 g meda ili agavinog sirupa
 - 40 g smeđeg ili kokosovog šećera
 - 120 g brašna po izboru (pšeničnog, pirinčanog, ovsenog, speltinog,...)
 - 60 g mlevenih badema ili oraha
 - 1 kašičica praška za pecivo
 - 1 kašičica ekstrata vanile
 - 1/2 kašičice cimeta
 - prstohvat soli
 - 50 g krupno naseckanih urmi
 - 50 g krupno naseckanih badema
 
															Pogledajte i…
								
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	



