Posni banana hleb
Lako
1 hour hour
5
Sastojci
- 4 prezrele banane + 1 za dekor
- 70 ml maslinovog ulja
- 60 ml biljnog mleka po izboru (bademovo, ovseno, sojino...)
- 40 g meda ili agavinog sirupa
- 40 g smeđeg ili kokosovog šećera
- 120 g brašna po izboru (pšeničnog, pirinčanog, ovsenog, speltinog,...)
- 60 g mlevenih badema ili oraha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrata vanile
- 1/2 kašičice cimeta
- prstohvat soli
- 50 g krupno naseckanih urmi
- 50 g krupno naseckanih badema
- Banane usitniti viljuškom pa dodati ulje, mleko, med i šećer. Mutilicom dobro sjediniti smesu. Dodati brašno, mlevene bademe, prašak za pecivo, so, cimet i vanilu. Dobro izmešati smesu pa dodati iseckane urme i bademe.
- Smesu izliti u pravougaoni kalup za pečenje koji ste prethodno nauljili ili obložili papirom za pečenje.
- Jednu bananu, isečenu na pola po dužini, položite na smesu za pečenje u kalupu.
- Pecite, u dobro zagrejanoj rerni, na 180°C do 40-50 minuta. Poslednjih par minuta premažite hleb sa malo ulja kako bi dobio blago zlatnu boju. Ostavite da se prohladi u kalupu pa ga isecite i poslužite.
Tagovi bademi, banana hleb, dezert, kolač, posno, urme
Sastojci
- 4 prezrele banane + 1 za dekor
- 70 ml maslinovog ulja
- 60 ml biljnog mleka po izboru (bademovo, ovseno, sojino...)
- 40 g meda ili agavinog sirupa
- 40 g smeđeg ili kokosovog šećera
- 120 g brašna po izboru (pšeničnog, pirinčanog, ovsenog, speltinog,...)
- 60 g mlevenih badema ili oraha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrata vanile
- 1/2 kašičice cimeta
- prstohvat soli
- 50 g krupno naseckanih urmi
- 50 g krupno naseckanih badema
Pogledajte i…