Prolećne rolnice
Lako
1 hour hour
5
Sastojci
- 1 kašika ulja + za prženje
- 200-250 g svinjskih šnicli, iseckanih na trakice
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 150 g šargarepe, iseckane na prutiće
- 150 g paprike, iseckane na prutiće
- 8 suvih šitaki pečurki
- 100 g bambusa, iseckanog na prutiće (opciono)
- 300 g seckanog kineskog kupusa
- 30 ml soja sosa
- 30 ml Shaoxing vina za kuvanje
- 15 ml oyster sosa
- 15 g gustina + 1 kašika
- 10 ml susamovog ulja
- 5 g smeđeg šećera
- prstohvat soli
- 300 g kora za pitu PerSu, naseckanih na kockice 16x16cm
- Pečurke preliti sa 200 ml ključale vode i ostaviti ih da se rehidriraju sat vremena, nakon toga ocediti pečurke (ostaviti 60 ml tečnosti) i sitno ih iseckati. Zagrejati ulje u tiganju i izdinstati meso dok ne promeni boju. Dodati beli luk i kratko prodinstati. Dodati papriku i šargarepu pa dinstati par minuta. Dodati pečurke i bambus i dinstati par minuta. Konačno dodati kupus i dinstati dok ne omekša.
- Dodati tečnost od pečurki, soja sos, vino za kuvanje, oyster sos, gustin, susamovo ulje, šećer i biber. Dinstati dok povrće ne omekša pa prohladiti malo sos.
- Filovati kore smesom i zatvarati rolnice sa mešavinom 1 kašike gustina i 1 kašike vode.
- Dinstati rolnice u pola litre vrelog ulja, dok ne postanu zlatne boje sa svih strana i vaditi ih na ubrus. Služiti uz soja sos i čili sos.
Tagovi crvena paprika, doručak, kore za pitu, rolnice, šargarepa, svinjske šnicle, večera
Sastojci
- 1 kašika ulja + za prženje
- 200-250 g svinjskih šnicli, iseckanih na trakice
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 150 g šargarepe, iseckane na prutiće
- 150 g paprike, iseckane na prutiće
- 8 suvih šitaki pečurki
- 100 g bambusa, iseckanog na prutiće (opciono)
- 300 g seckanog kineskog kupusa
- 30 ml soja sosa
- 30 ml Shaoxing vina za kuvanje
- 15 ml oyster sosa
- 15 g gustina + 1 kašika
- 10 ml susamovog ulja
- 5 g smeđeg šećera
- prstohvat soli
- 300 g kora za pitu PerSu, naseckanih na kockice 16x16cm
Pogledajte i…