
Punjene rolnice u obliku šargarepica

Srednje

3 hours hours

Sastojci
Za testo:
- 300 g brašna
- 150 ml mleka (mlako)
- 50 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 5 g suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 1 jaje (koristiti žumance za testo, belance za premazivanje)
Za punjenje:
- 30 g susama
- 120 g slanine (nasečene na tanke šnite)
- 400 g krem sira
- 100 g kisele pavlake
- 50 g pečenog kikirikija (sitno naseckan)
- 3 mlada luka (sitno naseckana)
- Zamesite glatko testo od svih sastojaka, koristeći žumance, a belance ostavite za premaz. Pokrijte testo krpom i ostavite da naraste 1–2 sata.
- U međuvremenu tostirajte susam na suvom tiganju dok ne postane zlatast. U istom tiganju propržite slaninu dok ne postane hrskava, zatim je usitnite.
- U činiji pomešajte krem sir, pavlaku, kikiriki, mladi luk, tostirani susam i slaninu. Ostavite fil sa strane.
- Nadošlo testo premesite i podelite na kuglice od po 45 g. Oblikujte ih u duge trake (oko 60 cm) i pažljivo ih spiralno uvijajte oko metalnih kalupa za šam rolnice, počevši od donjeg dela.
- Rernu zagrejte na 200 °C. Rolnice složite na pleh sa papirom za pečenje i premažite ih belancetom. Po želji pospite semenkama.
- Pecite 10–15 minuta dok ne dobiju lepu zlatastu boju. Ostavite ih da se prohlade, pažljivo izvadite kalupe i napunite ih pripremljenim filom.Za dekoraciju, u svaku rolnicu zabodite grančicu peršuna da podseća na šargarepu. Poslužite.

Tagovi kikiriki, krem sir, mladi luk, rolnice, šargarepa, slanina
Sastojci
Za testo:
- 300 g brašna
- 150 ml mleka (mlako)
- 50 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 5 g suvog kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 1 jaje (koristiti žumance za testo, belance za premazivanje)
Za punjenje:
- 30 g susama
- 120 g slanine (nasečene na tanke šnite)
- 400 g krem sira
- 100 g kisele pavlake
- 50 g pečenog kikirikija (sitno naseckan)
- 3 mlada luka (sitno naseckana)
Pogledajte i…