Punjene rolnice u obliku šargarepica

Punjene rolnice u obliku šargarepica

Srednje
3 hours

Sastojci

Za testo:

  • 300 g brašna
  • 150 ml mleka (mlako)
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 5 g suvog kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 jaje (koristiti žumance za testo, belance za premazivanje)

Za punjenje:

  • 30 g susama
  • 120 g slanine (nasečene na tanke šnite)
  • 400 g krem sira
  • 100 g kisele pavlake
  • 50 g pečenog kikirikija (sitno naseckan)
  • 3 mlada luka (sitno naseckana)

  • Zamesite glatko testo od svih sastojaka, koristeći žumance, a belance ostavite za premaz. Pokrijte testo krpom i ostavite da naraste 1–2 sata.
  • U međuvremenu tostirajte susam na suvom tiganju dok ne postane zlatast. U istom tiganju propržite slaninu dok ne postane hrskava, zatim je usitnite.
  • U činiji pomešajte krem sir, pavlaku, kikiriki, mladi luk, tostirani susam i slaninu. Ostavite fil sa strane.
  • Nadošlo testo premesite i podelite na kuglice od po 45 g. Oblikujte ih u duge trake (oko 60 cm) i pažljivo ih spiralno uvijajte oko metalnih kalupa za šam rolnice, počevši od donjeg dela.
  • Rernu zagrejte na 200 °C. Rolnice složite na pleh sa papirom za pečenje i premažite ih belancetom. Po želji pospite semenkama.
  • Pecite 10–15 minuta dok ne dobiju lepu zlatastu boju. Ostavite ih da se prohlade, pažljivo izvadite kalupe i napunite ih pripremljenim filom.
    Za dekoraciju, u svaku rolnicu zabodite grančicu peršuna da podseća na šargarepu. Poslužite.
Tagovi kikiriki, krem sir, mladi luk, rolnice, šargarepa, slanina

Sastojci

Za testo:

  • 300 g brašna
  • 150 ml mleka (mlako)
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 5 g suvog kvasca
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 jaje (koristiti žumance za testo, belance za premazivanje)

Za punjenje:

  • 30 g susama
  • 120 g slanine (nasečene na tanke šnite)
  • 400 g krem sira
  • 100 g kisele pavlake
  • 50 g pečenog kikirikija (sitno naseckan)
  • 3 mlada luka (sitno naseckana)

Pogledajte i…