Uskršnji venčići
Lako
2 hours hours
Sastojci
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica brašna
- 120 ml mlakog mleka Belkino
- 180 g grčkog jogurta
- 75 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 3 kašike brašna
- 2,5 kašike vode
- Aktivirati kvasac sa kašičicom šećera i brašna u mlakom mleku. Zamesiti testo tako što ćete kvascu dodati jogurt, ulje, so i brašno. Prekriti testo i ostaviti ga na toplom da se udupla (60 minuta).
- Zagrejati rernu na 200°C.
- Testo podeliti na 8 jednakih delova pa svaki deo oblikovati u prut dužine oko 40 cm. Premazati testo vodom pa položiti kuvano jaje na sredinu testa i oko njega oblikovati testo i konačno na vrhu ga uvrteti jednom i ivice položiti na dno.
- Poređati testo na pleh, ostavljajući malo mesta između, pa peći 20 minuta.
- U međuvremenu umutiti so, brašno i vodu pa nakon što su štapići dobili smeđu boju preliti preko njih ovu smesu i zapeći još 2 minuta u rerni. Štapiće poslužiti sveže kao predjelo ili kao hleb uz uskršnji doručak/ručak.
Tagovi domaće pecivo, doručak, jogurt, mleko, ručak, uskrs, venčić
Sastojci
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica brašna
- 120 ml mlakog mleka Belkino
- 180 g grčkog jogurta
- 75 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 3 kašike brašna
- 2,5 kašike vode
Pogledajte i…