Zapečene korpice

Zapečene korpice

Lako
30 minutes

Sastojci

Sastojci (za 10 korpica):

  • 10 kriški tost hleba
  • Malo maslaca ili ulja za podmazivanje kalupa
  • 5 jaja
  • 50 g grčkog jogurta
  • So i biber po ukusu
  • 50 g sendvič kobasica Delikato
  • ½ šolje zelenih maslina
  • Sir za posipanje

Priprema kalupa:

  • Rernu zagrejati na 180°C. Kalup za mafine podmazati maslacem ili uljem.

Formiranje korpica:

  • Kriškama tost hleba iseći koru sa ivica, pa ih istanjiti oklagijom da budu savitljivije. Obložiti svaku šupljinu kalupa jednom kriškom hleba, formirajući korpicu.

Punjenje:

  • U posudi umutiti jaja i grčki jogurt, pa posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati naseckane masline i sendvič kobasicu, pa sve dobro izmešati. Izliti nadev u svaku korpicu.

Pečenje:

  • Po želji posuti korpice rendanim sirom. Peći u rerni 15–20 minuta, dok se jaja ne stegnu i lepo porumene.

Serviranje:

  • Ostaviti da se malo prohlade pre vađenja iz kalupa. Poslužiti uz sveže začinsko bilje ili blagi sos po želji.
Tagovi brza priprema, Delikato, doručak, grčki jogurt, jaja, kalup za mafine, korpice, masline, sendvič kobasica, sir, slani recept, tost hleb, užina

Sastojci

Sastojci (za 10 korpica):

  • 10 kriški tost hleba
  • Malo maslaca ili ulja za podmazivanje kalupa
  • 5 jaja
  • 50 g grčkog jogurta
  • So i biber po ukusu
  • 50 g sendvič kobasica Delikato
  • ½ šolje zelenih maslina
  • Sir za posipanje

Pogledajte i…