Složenac sa tikvicama i sirom

Složenac sa tikvicama i sirom

Lako
1 hour 30 minutes

Sastojci

  • 1 kg tikvica, iseckanih na kolutove ili ploške
  • so
  • biber
  • suvi bosiljak
  • 120 g brašna
  • 6 jaja, umućenih
  • 200 g panko prezli
  • 50 g parmezana
  • 350 ml ulja
  • 450 g sitnog sira Belkino
  • 2 jajeta
  • 1.8 dl kiselog mleka Belkino
  • 1.8 dl jogurta Belkino

  • Tikvice začiniti solju,biberom i suvim bosiljkom pa dobro promešati.
  • Umakati tikvice u brašno, jaja pa u prezle pomešane sa parmezanom i peći u tiganju sa vrelim uljem. Tikvice odlagati na ubrus kako bi upile višak masnoće.
  • U pekač poređati red tikvica pa posuti sa slojem sitnog sira, ponoviti postupak još dva puta, dok ne dobijete tri sloja tikvica, završno sa malo sitnog sira.
  • Umutiti 2 jajeta, kiselo mleko i jogurt pa začiniti sa malo soli, bibera i bosiljka i posuti preko tikvica.
  • Peći 25 minuta na 220°C. Ostaviti da se prohladi pa iseći i poslužiti uz paradajz salatu.
Tagovi jaja, jogurt, kiselo mleko, ručak, sir, složenac, tikvice

Sastojci

  • 1 kg tikvica, iseckanih na kolutove ili ploške
  • so
  • biber
  • suvi bosiljak
  • 120 g brašna
  • 6 jaja, umućenih
  • 200 g panko prezli
  • 50 g parmezana
  • 350 ml ulja
  • 450 g sitnog sira Belkino
  • 2 jajeta
  • 1.8 dl kiselog mleka Belkino
  • 1.8 dl jogurta Belkino

Pogledajte i…

Унесите овде текст наслова