
Grilovane kobasice sa paprikom i lukom

Lako

30 minutes minutes

Sastojci
- 2 zelene babure, iseckane na režnjeve
- 2 crvene babure, iseckane na režnjeve
- 1 crni luk, iseckan na režnjeve
- 1 ljubičasti luk, iseckan na režnjeve
Marinada za povrće:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike limunovog soka
- So, biber i suvi začini
Aioli namaz:
- 80 g majoneza
- 2-3 čena belog luka
- 1/2 kašike limunovog soka
- 1/4 kašičice senfa
- So po ukusu
Ostalo:
- 1-2 pakovanja gril kobasica
- 5-10 hot dog kifli
- Dodatni senf za premazivanje
- U gril tiganju ili na roštilju ispeći babure i luk dok ne omekšaju i dobiju crne gril šare.
- U posebnoj posudi pomešati grilovano povrće sa maslinovim uljem, limunovim sokom i začinima, pa ostaviti po strani.
- Za aioli sjediniti majonez, beli luk, limunov sok, senf i so. Dobro promešati i ostaviti sa strane.
- Grilovati kobasice do zlatno-smeđe boje, a zatim kratko zapeći i isečene hot dog kifle.
- Kifle premazati senfom, pa redom slagati grilovano povrće i gril kobasicu. Preliti sa malo aioli namaza ili poslužiti aioli kao umak uz kobasice.

Tagovi aioli, brzo i lako, gril, hot dog, kobasice, letnji obrok, limunov sok, luk, majonez, paprika, senf
Sastojci
- 2 zelene babure, iseckane na režnjeve
- 2 crvene babure, iseckane na režnjeve
- 1 crni luk, iseckan na režnjeve
- 1 ljubičasti luk, iseckan na režnjeve
Marinada za povrće:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike limunovog soka
- So, biber i suvi začini
Aioli namaz:
- 80 g majoneza
- 2-3 čena belog luka
- 1/2 kašike limunovog soka
- 1/4 kašičice senfa
- So po ukusu
Ostalo:
- 1-2 pakovanja gril kobasica
- 5-10 hot dog kifli
- Dodatni senf za premazivanje
Pogledajte i…