Cimet rolnice sa bundevom
Lako
3 hours hours
5
Sastojci
- 1 manja bundeva
- malo ulja
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica brašna
- 200 ml mlake vode
- 720 g brašna
- 200 g pirea od bundeve
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 50 g smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičica đumbira
- 1/2 kašičica muskatnog oraščića
- 40 g maslaca, naseckanog na kockice
- 200 g maslaca, sobne temperature
- 200 g pirea od bundeve
- 200 g smeđeg šećera
- 4 kašike cimeta
- 1 kašičica mlevenog muskantno oraščića
- Bundevu isecite na pola podužini, očistite je od semenki, napravite par zareza nožem, pospite uljem papecite 30-40 minuta na 220°C dok ne omekša. Kada se prohladi kašikom je izdubitei smesu izblendirajte u pire.
- U vodu sipajte kvasac, šećer i brašno pa smesu ostavite 10 minuta sa strane da se aktivira. U veću posudu dodajte brašno, so, smeđi šećer, jaja i smesu sa kvascem pa dobro izmešajte sastojke. Dodajte šećer i začine pa rukama zamesite testo. Konačno dodajte maslac, dobro razmesite testo pa ga formirajte u loptu, pokrijte i ostavite sat vremena da raste. Nakon sat vremena, kratko ga premesite pa ostavite sa strane, dok pripremate fil.
- Pire od bundeve pomešajte sa maslacem, smeđim šećerom i začinima.
- Testo razvijte oklagijom, u pravougaonik dimenzija 50x70 cm, pa premažite filom. Testo urolajte u rolnu, pa ga radi lakšeg sečenja, presecite na dva dela i ostavite u zamrzivaču na 20 minuta. Rolnu secite na 5-6 cm širine pa rolnice stavite u posudu za pečenje (mi smo koristili pekač dimenzija 30x23 cm). Pecite 45 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180°C. Na pola pečenja rolnice pospite šećerom u granulama (opciono). Nakon 30 minuta pečenja prekrijte ih alu folijom. Služite tople uz nadev po želji.
Tagovi bundeva, cimet, dezert, rolnice, đumbir
Sastojci
- 1 manja bundeva
- malo ulja
- 20 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica brašna
- 200 ml mlake vode
- 720 g brašna
- 200 g pirea od bundeve
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 50 g smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičica đumbira
- 1/2 kašičica muskatnog oraščića
- 40 g maslaca, naseckanog na kockice
- 200 g maslaca, sobne temperature
- 200 g pirea od bundeve
- 200 g smeđeg šećera
- 4 kašike cimeta
- 1 kašičica mlevenog muskantno oraščića
Pogledajte i…