Hačapuri
Lako
3 hours hours
5
Sastojci
- 600 g brašna TO!
- 200 ml toplog mleka Belkino
- 100 ml toplog mleka Belkino za fil
- 200 ml tople vode
- 60 ml ulja TO!
- 10 g suvog kvasca
- 2 kašičice šećera
- 1 kašika soli
- 200 g rendane mozzarele
- 200 g grčkog sira Belkino
- 4 jaja TO!
- 80 g maslaca
- so i biber po ukusu
- Zamesite testo od brašna, mleka, vode, ulja, kvasca, šećera i soli, pa ostavite pokriveno sa strane na pola sata. Premesite ga pa ostavite prekriveno još 2 sata.
- Podelite testo na 4 jednaka dela i oklagijom razmesite svaku lopticu u ovalni oblik. Ivice testa pospite rendanim sirom i urolajte, formirajući oblik čamca od testa. Sastave premažite vodom, uvrnite i pritisnite dobro.
- Testo prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje, pa ostavite da odmara još 15 minuta. U međuvremenu pomešajte mleko, sitan sir i grčki sir, dobro sjedinite pa raspodelite smesu podjednako u testo. Ivice testa premažite uljem i po želji pospite susamom.
- Testo pecite, u prethodno zagrejanoj rerni, 15-20 minuta na 220°C dok ne dobije lepu zlatnu boju, pa razbijte po jedno jaje u svaki čamčić i pecite još 3 minuta. Pleh izvadite napolje, jaja razmutite dok su vrela, pa dodajte 20 g maslaca u svaki čamčić. Po želji, pospite sa malo bibera i soli, pa poslužite toplo.
Tagovi doručak, hačapuri, jaja, mleko, sir, slano pecivo, tradicionalni hleb
Sastojci
- 600 g brašna TO!
- 200 ml toplog mleka Belkino
- 100 ml toplog mleka Belkino za fil
- 200 ml tople vode
- 60 ml ulja TO!
- 10 g suvog kvasca
- 2 kašičice šećera
- 1 kašika soli
- 200 g rendane mozzarele
- 200 g grčkog sira Belkino
- 4 jaja TO!
- 80 g maslaca
- so i biber po ukusu
Pogledajte i…