Heljdopita
Lako
1 hour hour 15 minutes minutes
5
Sastojci
- 2 jaja
- 150 g heljdinog brašna
- 300 g pšeničnog brašna TO!
- 4,5 dl mleka Belkino
- 4,5 dl gazirane vode
- 1 kašičica soli
- 250 g zrelog sira
- 200 g kajmaka
- 100 g sitnog sira Belkino
- 3 jaja
- 10 kašičica ulja
- Umutite smesu za palačinke od 2 jaja, heljdinog brašna, pšeničnog brašna, mleka, gazirane vode i soli. Ispecite palačinke i ostaviti ih sa strane da se prohlade (dobićete 10-12 komada).
- U međuvremenu pripremite fil, tako što ćete pomešati i viljuškom izgnječiti zreli sir sa kajmakom, sitnim sirom, jajima i uljem.
- Kalup (prečnika 22 cm) premažite uljem, staviti jednu palačinku na dno pa je premažite prethodno pripremljenim filom. Postupak ponavljajte, dok ne utrošite sve sastojke i postavite poslednju palačinku. Pitu isecite unakrsno na parčad, pa zalijte ostatkom smese. Pecite 30 minuta na 200C, dok ne dobije zlatnu boju.
Tagovi doručak, heljdopita, kajmak, ručak, sitan sir, slana pita, slane palačinke, večera
Sastojci
- 2 jaja
- 150 g heljdinog brašna
- 300 g pšeničnog brašna TO!
- 4,5 dl mleka Belkino
- 4,5 dl gazirane vode
- 1 kašičica soli
- 250 g zrelog sira
- 200 g kajmaka
- 100 g sitnog sira Belkino
- 3 jaja
- 10 kašičica ulja
Pogledajte i…