Heljdopita

Heljdopita

Lako
1 hour 15 minutes
5

Sastojci

  • Umutite smesu za palačinke od 2 jaja, heljdinog brašna, pšeničnog brašna, mleka, gazirane vode i soli. Ispecite palačinke i ostaviti ih sa strane da se prohlade (dobićete 10-12 komada).
  • U međuvremenu pripremite fil, tako što ćete pomešati i viljuškom izgnječiti zreli sir sa kajmakom, sitnim sirom, jajima i uljem.
  • Kalup (prečnika 22 cm) premažite uljem, staviti jednu palačinku na dno pa je premažite prethodno pripremljenim filom. Postupak ponavljajte, dok ne utrošite sve sastojke i postavite poslednju palačinku. Pitu isecite unakrsno na parčad, pa zalijte ostatkom smese. Pecite 30 minuta na 200C, dok ne dobije zlatnu boju.
Tagovi doručak, heljdopita, kajmak, ručak, sitan sir, slana pita, slane palačinke, večera

Sastojci


Pogledajte i…