Pide sa mesom i sirom
Lako
3 hours hours
Sastojci
- 550 g brašna
- 1 kašičica šećera
- 6 g suvog kvasca
- 350 ml vode
- 10 g soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 250 g mlevenog goveđeg mesa
- 100 g cherry paradajza, naseckanog na četvrtine
- 40 g ljubičastog luka, sitno naseckanog
- 1 zelena manja paprika, sitno naseckana
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica gruvane ljute paprike
- 1/2 kašičice kumina
- 1/2 kašičice cimeta
- 3 jaja
- 90 g grčkog sira Belkino
- 135 g rendanog sira
- 6 kašika maslaca, otopljenog
- Pomešajte brašno, šećer, kvasac i vodu pa ostavite da se duplira 30 minuta. Dodajte so i ulje pa zamesite testo. Prekrijte krpom i ostavite testo, sat vremena, da se duplira (ili najbolje preko noći u frižideru). Zagrejte rernu na maksimalnu temepraturu. Testo podelite na 6 loptica, pa ih prekrijte krpom da stoje dok pripremate nadeve.
- Pomešajte meso, so, biber, ljutu papriku, kumin i cimet pa smesi dodajte paradajz, luk i papriku. Sjedinite sve i ostavite sa strane.
- U drugoj posudi pomešajte 3 jajeta, 90 g grčkog sira Belkino i 135 g rendanog sira pa posolite po ukusu.
- Tri loptice oklagijom razvijte u ovalni oblik pa premažite smesom za meso. Ivice izdignite preko fila, šavove pritisnite i učvrstite, pa pecite 15 minuta.
- Preostale tri loptice testa razvijte u ovalni oblik, izdignite ivice i pritisnute šavove, bez fila, pa napravite par rupica u testu viljuškom. Testo pecite 5 minuta probušite rupe u testu ukoliko su se stvorile) pa rasporedite fil podjednako u sve tri i pecite još 10 minuta.
- Tople pide premažite sa po kašikom otopljenog maslca po ivicama testa i poslužite tople.
Tagovi mleveno meso, pecivo, pide, sir, testo
Sastojci
- 550 g brašna
- 1 kašičica šećera
- 6 g suvog kvasca
- 350 ml vode
- 10 g soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- 250 g mlevenog goveđeg mesa
- 100 g cherry paradajza, naseckanog na četvrtine
- 40 g ljubičastog luka, sitno naseckanog
- 1 zelena manja paprika, sitno naseckana
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica gruvane ljute paprike
- 1/2 kašičice kumina
- 1/2 kašičice cimeta
- 3 jaja
- 90 g grčkog sira Belkino
- 135 g rendanog sira
- 6 kašika maslaca, otopljenog
Pogledajte i…