
Pita sa bademima i breskvama

Lako

55 minutes minutes

Sastojci
Testo
- 80 g šećera
- 140 g putera
- 1 jaje
- rendana kora limuna
- 250 g brašna
Franžipan od badema
- 180 g putera
- 180 g smeđeg šećera
- 3 jaja
- korica od limuna i pomorandže
- 180 g mlevenih badema
- 40 g brašna
I još
- 3 breskve
- 50 g seckanih badema
Glazura
- 50 g šećera u prahu
- 1 kašika soka od limuna
- Umesiti glatko testo od navedenih sastojaka pa razvući i prebaciti u četvrtast pleh. Peći samo testo nekih 15 minuta na 180 stepeni.
- Za franžipan sjediniti sve sastojke, raširiti ga preko testa, poređati breskve i seckan badem i peći 30 minuta na 160 stepeni. Kada se prohladi, iseći na kocke i preliti sa malo glazure.

Tagovi bademi, breskve, dezert, pita

Pogledajte i…