Punjene paprike
Lako
1 hour hour 30 minutes minutes
Sastojci
- 2-3 kašike ulja
- 150 g crnog luka (naseckano na kockice)
- 20 g belog luka (zgnječenog)
- 500 g mlevenog svinjskog mesa (ili mešanog)
- 125 g pirinča dugog zrna TO!
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice vegete
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica suve majčine dušice
- 1 kašičica suvog peršuna
- 1 jaje
- 7 paprika (babura)
- 1.25 l vode
- 0.75 l pasiranog paradajza TO!
- U većem, dubokom, tiganju na srednjoj temperaturi izdinstajte crni luk dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i meso pa nastavite sa dinstanjem. Kada meso promeni boju dodajte začine i pirinač. Dinstajte još par minuta pa dodajte jedno jaje i brzo sjedinite fil. Kada to učinite, skinite ga sa ringle.
- Paprike očistite od semenki pa ih nafilujte tako da ostavite jedan prst od fila do vrha paprike. Utisnite malo fil u papriku, kako ne bi ispao tokom kuvanja. Poređajte paprike u šerpu, tako da se međusobno "guraju" kako se ne bi okrenule tokom kuvanja. Nalijte vode oko paprika, pa dodajte pelat lagano izlivajući i preko paprika. Sipajte tečnost do vrha paprika, ali da ih ne preplave, već toliko da paprike budu uronjene u tečnosti. Posolite po potrebi pa kuvajte na srednjoj temperaturi do sat vremena.
Tagovi mleveno meso, paprika babura, pasirani paradajz, pirinač, punjene paprike, ručak
Sastojci
- 2-3 kašike ulja
- 150 g crnog luka (naseckano na kockice)
- 20 g belog luka (zgnječenog)
- 500 g mlevenog svinjskog mesa (ili mešanog)
- 125 g pirinča dugog zrna TO!
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice vegete
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica suve majčine dušice
- 1 kašičica suvog peršuna
- 1 jaje
- 7 paprika (babura)
- 1.25 l vode
- 0.75 l pasiranog paradajza TO!
Pogledajte i…