Teleća čorba
Lako
2 hours hours
5
Sastojci
- 2 kašike ulja
- 200 g crnog luka, sitno naseckanog
- 2 lovorova lista
- 200 g šargarepe, sitno naseckane
- 100 g korena celera, sitno naseckanog
- 50 g peršuna, sitno naseckanog
- 50 g paškanata, sitno naseckanog
- 500 g telećeg mesa, naseckanog na komadiće
- 150 g krompira, naseckanog na kockice
- so i biber, po ukusu
- 1 žumance
- 2 kašike pavlake
- limunov sok, po ukusu
- sveže seckani peršun, po ukusu
- Zagrejte ulje, u šerpi, dodajte luk i lovorov list pa dinstajte dok luk ne postane staklast. Dodajte šargarepu, celer, peršun i paškanat. Dinstajte 5 minuta dok povrće ne omekša (po potrebi dodajte vodu).
- Dodajte meso i kratko prodinstajte. Sipajte 2 litre vode i poklopite šerpu na 20 minuta. Dodajte krompir, posolite i pobiberite po ukusu, poklopite i kuvajte 40 minuta dok se meso i krompir ne skuvaju. Po potrebi dodajte vode u toku kuvanja.
- Kada se meso i povrće skuvaju, pomešajte žumance, pavlaku, limunov sok i peršunov list pa dodajte u čorbu. Promešajte i sklonite sa vatre. Poslužite uz pavlaku i limunov sok.
Tagovi krem čorba, povrće, ručak, teletina, toplo predjelo
Sastojci
- 2 kašike ulja
- 200 g crnog luka, sitno naseckanog
- 2 lovorova lista
- 200 g šargarepe, sitno naseckane
- 100 g korena celera, sitno naseckanog
- 50 g peršuna, sitno naseckanog
- 50 g paškanata, sitno naseckanog
- 500 g telećeg mesa, naseckanog na komadiće
- 150 g krompira, naseckanog na kockice
- so i biber, po ukusu
- 1 žumance
- 2 kašike pavlake
- limunov sok, po ukusu
- sveže seckani peršun, po ukusu
Pogledajte i…